INDAGRA 2017 reuneşte peste 530 de companii Centrul Expoziţional ROMEXPO găzduieşte între 25 şi 29 octombrie a.c. cea mai importantă manifestare cu profil agricol, organizată anual în România, INDAGRA - Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei (www.indagra.ro) Evenimentul este organizat de Romexpo împreuna cu Camerele de Comert si Industrie din România (CCIR) şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. La INDAGRA expun peste 530 de companii din 24 de ţări, evenimentul înregistrând astfel o creştere cu peste 4% a numărului de firme înscrise faţă de 2016. Ţările care şi-au anunţat prezenţa la cel mai mare târg agricol din ţară sunt cele recunoscute pentru puterea deţinută pe pieţele agrare mondiale: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.


Mai mult

La prima vedere, agricultura ar putea să nu pară profesia cea mai avansată din punct de vedere tehnic: imaginea agricultorului care muncește pe teren rămâne cea mai persistentă, iar pentru mulți, tehnologia fermei începe și se termină cu un tractor. Dar realitatea este departe de aceasta, iar sectorul agroalimentar este la fel ca orice altă profesie în încercarea de a profita de beneficiile pe care le poate aduce tehnologia modernă. Urmărirea produselor alimentare printr-o aplicație, o aplicație cloud pentru a facilita agricultura de precizie sau un consilier în domeniul agriculturii digitale pentru o producție eficientă - acestea sunt doar câteva din evoluțiile interesante din domeniul agriculturii evidențiate la Summit-ul de inovare Agri 2017 desfășurat în Portugalia în perioada 11-12 octombrie, inițiative inovatoare create cu sprijinul UE prin finanțarea din politica sa agricolă comună și programul de cercetare Orizont 2020.


Mai mult

În 2017, European Anti-Poverty Network (EAPN) cheamă la stoparea sărăciei! Combaterea acesteia vizează asigurarea participării tuturor membrilor societății. A nu face acest lucru este o încălcare a drepturilor omului și toți oamenii și instituțiile politice au datoria de a lucra împreună pentru realizarea unei lumi fără sărăcie și excluziune socială.


Mai mult

Prin Rezoluția 47/196 adoptată la 22 decembrie 1992, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a declarat 17 octombrie ca Zi internațională pentru eradicarea sărăciei și a invitat toate statele să dedice acesteia, în contextul național, activități concrete în ceea ce privește eradicarea sărăciei. Alegerea datei privind marcaea Zilei internaționale pentru eradicarea sărăciei a avut în vederea ziua de 17 octombrie a anului 1987, când peste o sută de mii de oameni s-au adunat în Piața Trocadero din Paris, unde a fost semnată Declarația Universală a Drepturilor Omului în 1948, în semn de solidaritate cu victimele sărăciei extreme, a violenței și a foametei. Manifestanții, veniți la îndemnul preotului catolic Joseph Wresinski, au declarat că sărăcia este o încălcare a drepturilor omului și au afirmat necesitatea de a se aduna pentru a se asigura că aceste drepturi sunt respectate.


Mai mult

Cel mai mare și important eveniment agricol din România, târgul INDAGRA , organizat de către ROMEXPO împreună cu Camerele de Comerț și Industrie din România, se va desfășura în perioada 25 – 29 octombrie 2017 la Complexul Expozițional Romexpo.


Mai mult

Migrația a existat întotdeauna. A fost un mijloc de reuniune a familiei, de a găsi locuri de muncă mai bune, de a avea o experiență nouă sau de a începe o viață mai bună. În 2015, numărul persoanelor care au migreat a fost de până la 1 din fiecare 7 persoane din lume. Când este o alegere, migrația poate fi o modalitate bună de a răspândi noi cunoștințe, abilități sau forță de muncă, care pot contribui la stimularea creșterii economice în diferite regiuni ale unei țări sau într-o țară nouă cu totul. Ideea este că migrația ar trebui să fie o alegere. Totuși, migrația se întâmplă și atunci când oamenii simt că singura lor opțiune de supraviețuire sau pentru o viață mai bună este să-și părăsească casele. FAO lucrează pentru a oferi oamenilor opțiuni și pentru a aborda unele dintre aceste cauze fundamentale ale migrației, cum ar fi foametea, sărăcia și impactul schimbărilor climatice. Împreună cu asistența FAO pentru persoanele strămutate de conflicte și pentru comunitățile care le găzduiesc, aceste acțiuni sprijină familiile și mijloacele lor de trai pentru ca aceștia să poată lua propriile decizii privind plecarea de acasă.


Mai mult

Miercuri, 21 iunie, între orele 12:00 și 14:00, la biroul de rețea EURACTIV, Bruxelles va avea loc dezbaterea Agricultura de precizie - ”Glonțul de argint” pentru viitorul agriculturii europene? Creșterea cererii de produse agricole și necesitatea de a proteja mediul înconjurător pun o presiune constantă asupra factorilor de decizie politică și a agricultorilor pentru a produce mai mult cu mai puțin. Agricultura de înaltă precizie are potențialul de a răspunde acestor provocări.


Mai mult

Pe 20 iunie la Bruxelles a avut loc seminarul ” Re-thinking Sustainable Food Systems”, evenimnet de importanță la cre sunt așteptați invitatți de marcă. Continuă să crească preocupările cu privire la durabilitatea metodelor de producție și de distribuție a produselor alimentare, precum și necesitatea de a oferi o alimentație sănătoasă pentru toți. Deși schimbările climatice și socio-economice sunt factori importanți ai sistemelor alimentare, fermierii, lanțul alimentar și comunitatea politică trebuie să facă față șocurilor, inclusiv fenomenelor meteorologice extreme, fluctuațiilor prețurilor și impactului conflictelor și al schimbărilor politice.


Mai mult

Biroul de Statistică al USA și Biroul de Analiză Economică, prin intermediul Departamentului de Comerț, au anunțat că deficitul de bunuri și servicii a fost de 44.3 miliarde $ in luna decembrie, în scădere cu 1,5 miliarde $ de la 45.7 miliarde $ în luna noiembrie. Exporturile în decembrie au fost 190.7 miliarde $, cu 5,0 miliarde $ mai mult decât exporturile din noiembrie. Importurile din decembrie au fost 235,0 miliarde de $, cu 3,6 miliarde $ mai mult decât importurile din luna noiembrie. Scăderea în decembrie a deficitului de bunuri și servicii reflectă o scădere a deficitului bunuri de 1,2 miliarde $, la 65,7 $, și o creștere a surplusului de servicii de 0,3 miliarde $, la 21,4 miliarde $. În 2016, deficitul de bunuri și servicii a crescut la 1,9 miliarde $ (0,4%) față de 2015.


Mai mult

Ministerul Fondurilor Europene a anuntat in data de 29.11.2016 prelungirea, pana pe 1 februarie 2017, a termenului de depunere a proiectelor in cadrul apelului „Stagii de practica pentru elevi si studenti, in sectorul agroalimentar, industrie si servicii” - POCU.


Mai mult

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Phil Hogan a confirmat prelungirea termenului până la care statele membre pot efectua plăţi directe, fără reduceri ale ratei de rambursare. Astfel, noul termen-limită pentru plăţile directe este 15 octombrie, în loc de 30 iunie. Oficialul european a subliniat că aceasta este


Mai mult

Ca răspuns la o cerere din partea unui număr de state membre, comisarul pentru agricultură şi Dezvoltare Rurală Phil Hogan a confirmat că este pregătit să permită statelor membre care doresc să facă acest lucru, să se extindă cu o lună de la data finală (de la 15 mai până la la 15 iunie) perioada de depunere a cererii de ajutor pentru plăţile directe şi anumite cereri de plată în cadrul dezvoltării rurale. Este în întregime o problemă pentru statele membre dacă acestea aleg să se folosească de flexibilitatea oferită acestora. Un regulament de punere în aplicare formală în acest sens va fi adoptat de Comisie.


Mai mult

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a organizat marţi, 19 aprilie, o masa rotundă cu privire la impactul Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ si Investiţii (TTIP) asupra economiei României. În cadrul evenimentui a fost prezentată o analiză specifică de ţară a acestui acord comercial, a datelor şi obiectivelor concrete ce pot îmbunătăţi considerabil efectele lui asupra economiei româneşti. TTIP este un acord comercial între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, ce se prefigurează a deveni cel mai mare acord regional de liber schimb din istorie.


Mai mult

De mai bine de 20 de ani, toate instituţiile europene organizează o zi deschisă în semn de recunoaştere a Declaraţiei Schuman din 9 mai 1950 dând astfel cetăţenilor posibilitatea de a se familiariza cu instituţiile UE. În acest an evenimentul va avea loc în data de 28 mai 2016. La sediul comisiei europene standurile vor fi concentrate în şi în jurul clădirii Berlaymont. Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală vor lua parte la eveniment cu un stand comun cu DIrectoratul General pentru Sănătate şi pentru pescuit sub tema "De la fermă la furculiţă: alimente sănătoase pentru viitorul nostru".


Mai mult

Stimaţi cititori, abonaţi şi colaboratori, vă anunţăm că primăvara 2016 aduce cu ea un nou format al revistei Agro Terra, cel de revistă ştiinţifică care va fi redactată conform standardelor ştiintifice acceptate la nivel internaţional cu double peer-review. Revista va fi redactată numai în limba engleză şi va apare două numere pe an. Articolele publicate vor avea 10-15, maxim 20 de pagini şi vor include rezumat, cuvinte cheie, JEL Clasification şi bibliografie selectivă.


Mai mult

Cea de a cincea ediţie a Global Feed & Food Congress (GFFC) va avea loc în Antalya, Turcia, în perioada 18-20 aprilie 2016. Evenimentul este organizat de către International Feed Industry Federation (IFIF) în colaborare cu European Feed Manufacturers’ Federation (FEFAC) cu sprijinul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO). Al 5-lea Congres Global Feed&Food este aşteptat să atragă peste 1.200 de delegaţi din Turcia şi din lume şi va cuprinde intervenţii din partea unor specialişti de excepţie care vor oferi perspective şi expertiza lor în cadrul meselor rotunde, sesiunilor plenare şi atelierelor de lucru


Mai mult

În perioada 9-10 mai 2016, la Congress Center Auditorium “Niccolò Paganini” din Parma, Italia va avea loc WORLD FOOD RESEARCH AND INNOVATION FORUM. Acest eveniment este o platformă permanentă aflată la dispoziţia factorilor politici de decizie la nivel naţional şi internaţional, comunitatăţii ştiinţifice, de cercetare, de afaceri şi finanţe, care are ca scop să definească strategii comune şi iniţiative eficiente pentru furnizarea de produse alimentare pentru planetă. La ediţia 2016 vor fi intervenţii pe următoarele teme strategice:


Mai mult

Anul acesta, Parada de Saint Patrick's Day ( ziua Irlandei) va avea loc în Bucureşti duminică, 20 martie, între orele 15:00-17:00. Parada va porni de pe Şoseaua Kisseleff şi se va încheia la Ateneul Roman şi-i va avea în frunte pe Excelenţa Sa, Domnul Derek Feely, Ambasadorul Irlandei în România şi pe Domnul John Long, Preşedinte Ireland Romanian Network. La paradă sunt aşteptaţi peste 100 cimpoieri şi toboşari precum şi două trupe de dans irlandez, Irish Way si STEYsha.


Mai mult

Conferinţa PRIA Agriculture, însoţită în premieră în acest an de de Gala Women in Agriculture, va avea loc la Bucureşti, în 29 martie 2016, la hotelul InterContinental, sala Rondă, începând cu ora 14.30. Conferinţa PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură şi reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorităţi, fermieri şi companiile care îşi desfăşoară activitatea în acest sector.


Mai mult

Asociatia Pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES) îşi orientează distinct activitatea către susţinerea specifică a dezvoltării economiei, într-o perspectivă fundamentală pe actualitate şi prefigurată printr-o serie de repere din zona investigaţiei ştiinţifice. Construirea de produse de cercetare, în concordanţă cu tendinţele mondiale, deschise către principalele probleme ale economiei României şi comunicarea acestora publicului interesat, se conturează ca repere ale activităţii curente şi de perspectivă a ASPES. Pe aceste coordonate, într-un moment de intensificare a interdependenţelor geoeconomice şi geopolitice, ASPES îşi îndreaptă atenţia spre o temă critică: recurenţa fenomenelor care fac parte din peisajul unei crize economice globale, precum cea care a debutat în anii 2007-2008 şi posibilitatea unei recidive în 2016. Se repetă scenariul crizei? Unde s-ar regăsi România în acest context? Ce ar trebui să facă? Ce face în realitate? Sunt câteva întrebări cărora le-a dat răspuns prof univ dr Mircea Coşea în conferinţa susţinută sub egida ASPES.


Mai mult

Joi, 21 ianuarie 2016, la Bruxelles a avul loc conferința de prezentare a Raportului 2015 privind evoluția ocupării forței de muncă și a situației sociale (ESDE), un raport anual ce conține cele mai recente tendințe sociale și privind ocuparea forței de muncă, analizând dificultățile care vor apărea, precum și posibilele răspunsuri în materie de politici. La acest eveniment a fost prezentă și Doamna Otilia Manta, Președinte/CEO Grupul Român pentru Investiții și Consultanță (RGIC). Raportul de anul acesta evidențiază evoluții pozitive suplimentare în ceea ce privește ocuparea forței de muncă și situația socială în UE. Cu toate acestea, în ciuda îmbunătățirilor din ultima vreme, există încă diferențe uriașe între statele membre cu privire la creșterea economică, la ocuparea forței de muncă și la alți indicatori-cheie sociali și referitori la piața muncii. Multe dintre aceste diferențe sunt legate de o subutilizare a capitalului uman pe mai multe planuri.


Mai mult

Conform celui mai recent sondaj Eurobarometru, există un grad de conştientizare tot mai mare în rândul europenilor privind contribuţia politicii agricole comune (PAC) a UE printre priorităţile Comisiei Europene. Peste 80% din respondenţi apreciază că rolul PAC fiind "foarte sau destul de important" pentru stimularea creării de locuri de muncă şi pentru creşterea economică şi pentru susţinerea rolului fermierului în lanţul alimentar. Respondenţii, de asemenea, sunt de acord că PAC contribuie la îmbunătăţirea relaţiilor comerciale dintre UE şi restul lumii (66% sunt de acord) şi la buna funcţionare a pieţei unice a UE (65% sunt de acord).


Mai mult

Asociaţia pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES) România în colaborare cu Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (A.S.A.S.) şi Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA) au organizat luni, 7 decembrie 2015, reuniunea Business Club ASPES cu tema “Modele de finanţare a micilor fermieri şi dezvoltarea lor în România”. Evenimentul a avut loc în Sala Prezidiului Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" şi s-a bucurat de participarea unor personalităţi din domeniul financiar - bancar, academic şi universitar, membrii şi ASPES precum şi invitaţi...


Mai mult

Miercuri, 25 noiembrie 2015, la sala de conferinţe ”Mircea Vodă”, Hotel Royal Bucharest, a avut loc conferinţa naţională de încheiere a proiectului „Microcreditarea, componentă fundamentală a antreprenoriatului în mediul rural” (ID 135486), cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni! Implementarea proiectului a fost realizată de ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE ÎN AFACERI (ADA), în calitate de solicitant, în parteneriat cu Asociaţia Institutul pentru Microîntreprinderi Integrate Regional – AIMIR (Partener 1) şi Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală – FNGAL (Partener 2).


Mai mult

Comisarul Phil Hogan a deschis joi, 29 octombrie 2015, a treia şi ultima Conferinţă FEADR Fi-Compass din 2015 privind instrumentele financiare pentru agricultură şi dezvoltare rurală în Riga, Letonia. Cu o audienţă formată din funcţionari de rang înalt şi reprezentanţi ai părţilor interesate în acest sector economic, mai ales din partea statelor membre ale UE din Europa de Est, comisarul Hogan a subliniat importanţa instrumentelor financiare pentru politica agricolă comună (PAC) şi necesitatea ca cererile de investiţii ale agricultorilor să fie abordate în mod corespunzător şi să fie sprijinite prin instrumente financiare în cadrul programelor UE de dezvoltare rurală (finanţată prin FEADR). De asemenea, oficiul european a subliniat că acesta din urmă ar putea foarte bine să ia în considerare ciclurile economice şi evoluţia preţurilor în planul de rambursare. Plecând şi de la discuţiile avute la evenimente anterioare în acest an în Dublin şi Viena, comisarul Hogan a specificat necesitatea de a sprijini autorităţile de management în construirea de noi abordări în cheltuirea fondurilor europene pentru dezvoltare rurală precum şi beneficiile aduse din combinarea de subvenţii şi instrumente financiare compatibile cu piaţa. În acest context el a anunţat lansarea unui serviciu de coaching dedicat pentru autorităţile de management în cadrul Fi-Compass. Comisarul Hogan a mai amintit despre modelul de fond de împrumut, schemele de rambursare legate de preţ, silvicultură, studiul privind programarea instrumentelor financiare precum şi despre potenţialele oportunităţi de networking prin intermediul înfiinţării unei comunităţi web-based de experţi de la autorităţile de management.


Mai mult

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici ţi Mijlocii ţi Mediului de Afaceri şi Oameni şi Companii a organizat marţi, 27 octombrie 2015, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, ediţia a XXIII-a a Topului Naţional al Firmelor Private din România – Top 2014 şi prima ediţie a Târgului Serviciilor/Produselor de Excelenţă pentru Întreprinderi.


Mai mult

Centrul Expoziţional ROMEXPO găzduieşte între 28 octombrie şi 1 noiembrie, a.c., cea mai mare manifestare cu profil agricol, organizată anual în România, INDAGRA-Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei (www.indagra.ro)


Mai mult

S.C. RGIC Consultanţă S.R.L., în calitate de Partener 1,a participat la implementarea proiectului strategic „Satul meu, afacerea mea!”, contract de finanţare: POSDRU/135/5.2/S/131046. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Investeşte în oameni!, s-a derulat pe o perioadă de 18 luni şi a fost implementat de Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase ROMPAN, în calitate de Solicitant, RGIC Consultanţă, SIVECO Romania SA şi EUROPEAN UNION EXPERTS ASSOCIATION, parteneri în proiect.


Mai mult

În perioada 15 - 16 septembrie au avut loc sesiunile de examene pentru cursanţii care au participat la cursurile perfecţionare/calificare nivel 1, profesii patiser şi brutar, desfăşurate în cadrul proiectului ”Satul Meu, afacerea meu”, judeţele Călăraşi şi Prahova. Cursanţii au fost membrii ai grupului ţintă informat şi consiliat în cadrul proiectului din localităţile Mânăstirea, Chirnogi, Spanţov, Săruleşti şi Vărbilău - pentru patiser şi din Dâlga (Dor Mărunt) pentru profesia de brutar. În faţa comisiilor au fost susţinute probele scrisă şi practică, toţi obţinând note de trecere.


Mai mult

În perioada 4 - 11 septembrie şi în 22 septembrie au avut loc sesiunile de examene pentru cursanţii care au participat la cursurile de competenţe antreprenoriale desfăşurate în cadrul proiectului ”Satul Meu, afacerea meu” în judeţele Neamţ, Bistriţa Năsăud şi Alba. S-au desfăşurat astfel examene în localităţile Săbăoani, Fărcaşa şi Tămăşeni (jud. Neamţ), Fărău şi Decea (jud. Alba), Târlişua (jud. Bistriţa Năsăud). Cursanţii fac parte din membrii ai grupului ţintă informat şi consiliat în cadrul proiectului, din regiunile Centru şi Nord Est şi care au participat la cursurile de comeptenţe antreprenoriale. Acest curs oferă un set de informaţii de bază necesare celor care vor să-şi deschidă propria afacere.


Mai mult

În luna septembrie, la Răducăneni (jud. Iaşi) şi Ipoteşti (jud. Suceava) au avut loc sesiuni de examene pentru cursanţii care au participat la cursurile perfecţionare/calificare nivel 1, profesia lucrător în comerţ, desfăşurate în cadrul proiectului ”Satul Meu, afacerea meu”. Cursanţii fac parte din membrii grupului ţintă informat şi consiliat în regiunea Nord Est. Examenele au fost trecute cu brio de toţi cursanţii dovedind astfel că au acumulat cunoştinţe valoroase la cursurile derulate în cadrul proiectului.


Mai mult

Duminică, 6 septembrie, la Institutul Israelian de Export si Cooperare Internațională (IE&ICI) de la Tel Aviv a avut loc seminarul “From Potential to Practice – Future Agriculture in Romania”, organizat de și Institutul de Export și Cooperare Internațională din Israel și Departamentul Economic al Ambasadei Israel la București. La întâlnire au participat cele mai importante companii de profil din Israel interesate să ofere tehnologii agricole de vârf, experiență și know-how in România și o delegație de la București din care au făcut parte doamna Otilia Manta, Președinte/CEO Grupul Român pentru Investiții și Consultanță (RGIC), dl. Dl. Bogdan Bazgă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Expert Securitate Alimentară, Coordonator Național OCDE/CoAg &Trade Agriculture Department și dna. Cristiana Constantinescu – Director Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Din partea Ambasadei Israel la București, Departament Economic, a fost prezentă dna Raluca Bărbulescu, Trade Officer.


Mai mult

În această perioadă sunt în plină desfăşurare sesiunile de examene pentru cursanţii care au participat la cursurile de competenţe antreprenoriale desfăşuratee în cadrul proiectului ”Satul Meu, afacerea meu”. Pe 21 august au avut astfel loc examene în localitatea Ocniţa, judeţul Dâmboviţa, iar luni, 24 august, examenele - pentru două grupe de cursanţi - au avut loc în localitatea Râul Alb, tot în judeţul Dâmboviţa. Din cele patru grupe de cursanţi (câte 20 pentru fiecare grupă) fac parte membrii ai grupului ţintă informat şi consiliat în cadrul proiectului, din regiunea Sud Muntenia, şi care au participat la cursurile de comeptenţe antreprenoriale. Acest curs oferă un set de informaţii de bază necesare celor care vor să-şi deschidă propria afacere


Mai mult

Joi, 20 august şi vineri 21 august, în patru localităţi din judeţul Teleorman au avut loc examenele de competenţe antreprenoriale pentru patru grupe de cursanţi din grupul ţintă, informat şi consiliat în cadrul proiectului ”Satul Meu, afacerea meu”. Astfel, pe 20 august au avut loc examene în localităţile Liţa şi Segarcea Veche, iar pe 21 august în localităţile Seaca şi Traian. În faţa comisiilor de examinare s-au prezentat patru grupe de cursanţi (câte 20 pentru fiecare grupă). Aceştia fac parte din grupul ţintă identificat, informat şi consiliat în Regiunea Sud Muntenia şi care au participal la cursurile derulate în cadrul proiectului.


Mai mult

O delegaţie a Grupului Român de Investiţii şi Consultanţă (RGIC) formată din doamna Otilia Manta, Preşedinte/CEO RGIC, dl.dr. Ştefan Mantea, Director Reţea Naţională RGIC şi dna. dr. Mariana Sandu, expert cercetare in cadrul Incubatorului RGIC de Cercetare&Inovare a participat joi, 26 august 2015, la conferinţa derulată în cadrul Şcolii Academice Internaţionale de Sociologie desfăşurată la Predeal.


Mai mult

S-au încheiat cursurile de competenţe antreprenoriale desfăşurate în localităţile Traian, Liţa, Seaca, Segarcea Vale (judeţul Teleorman). Timp de cinci zile, câte 8 ore pe zi, cursanţii au aflat tot ce trebuie să ştie un antreprenor la început de drum, de la actele necesare pentru înfiinţarea unei firme, până la metode de promovare a afacerii. Domnul Mihai Cîrloganu, Expert, Coordonator centru regional aprecia că ”în urma acestor cursuri, participanţii conştientizează care sunt posibilităţile de dezvoltare a unei afaceri în mediul rural în general, în judeţul Teleorman, în cazul de faţă. Cursurile de formare profesională desfăşurate în cadrul proiectului Satul meu, afacerea mea evidenţiază rolul important al resursei umane calificate în dezvoltarea durabilă a spaţiului rural din România”.


Mai mult

Marţi, 28 iulie 2015, ora 10.00, la sala de conferinţe a Hotelului Transilvania din Alba Iulia a avut loc un eveniment de informare şi conştientizare a proiectului ”Satul Meu, afacerea mea”. Organizat de SC RGIC CONSULTANȚĂ SRL, Partener 1 în cadrul proiectului, evenimentul face parte din Activitatea A2.2 - Campanii de creştere a conştientizării adresate persoanelor cu atribuţii de elaborare a politicilor, persoanelor din cadrul administraţiei publice, partenerilor sociali şi parteneriatelor publice/private cu atribuţii în elaborarea politicilor pe piaţa muncii şi guvernarea teritorială. La întâlnire au participat 35 de persoane, reprezentanţi ai unor Grupuri de Acţiune Locală din zonă, ai autorităţilor publice locale, ai unor ONG, antreprenori, parteneri sociali cu activitate în domeniul formării profesionale. Au fost prezenţi de asemenea dl. Enzo Reali, Preşedinte EU Experts (Bruxelles, Belgia), Partener în proiect şi dl. Salvatore Carfi, Expert European, reprezentant al Ministerului Agriculturii din Italia. Cei prezenţi au evidenţiat importanţa acestui proiect pentru dezvoltarea resursei umane din zona rurală a judeţului Alba insistând cu predilecţie pe perioada post implementare, de sustenabilitate a proiectului.


Mai mult

Grupul Român pentru Investiții și Consultanță (RGIC) cu sprijinul U.S. Commercial Service, U.S. Embassy – Bucharest organizează o delegaţie agricolă comună româno -moldovenească în Statele Unite ale Americii, în perioada 12-21 septembrie 2015. Cu acest prilej delegaţia româno-moldovenească va avea întâlniri cu memebrii unor comunităţi româno-americane din SUA şi, bineînţeles, va vizita expoziţia BIG IRON FARM SHOW, manifestare ce reuneşte 80.000 de vizitatori şi mai mult de 800 de expozanţi, prezentând toate tipurile de maşini agricole, echipamente şi unelte. În cadrul acestei expoziţii, vizitatorii internaţionali sunt invitaţi la: - vizite la ferme mari vegetale şi zootehnice din North Dakota; - întâlniri cu producători, distribuitori, dealeri şi expozanti promovaţi şi în catalogul târgului; - conferinţe despre ultimele tehnologii şi inovaţii în echipamente agricole (tractoare, combine, silozuri, sere, sisteme de irigaţii, piese de schimb etc.) şi inputuri agricole (seminţe, fertilizatori, pesticide, etc.); - vizite la dealeri de maşini agricole;


Mai mult

Joi, 2 iulie, la sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii a avut loc sărbătorirea Zilei Independenţei SUA. La recepție a participat și Președintele Klaus Iohannis care a susținut un discurs în debutul evenimentului. Dl. Dean Thompson, însărcinatul cu Afaceri al misiunii diplomatice a SUA a urat bun venit la Ambasada SUA în numele președintelui Barack Obama si al poporului american. 4 Iulie - Independence Day - este Ziua Națională a SUA care comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776.


Mai mult

Proiectul “SATUL MEU, AFACEREA MEA” este finanțat din Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în oameni, Axa prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 5.2. “ Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă”. Proiectul este implementat de ROMPAN, în parteneriat cu SC RGIC Consultanță SRL, SIVECO și European Union Experts EUE-AUSBL.


Mai mult

În luna iunie au continuat sesiunile de consiliere pentru membrii grupului ţintă din cadrul proiectului „Microcreditarea, componentă fundamentală a antreprenoriatului în mediul rural”, POSDRU/135/5.2/S/135486 cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în OAMENI!”. În urma implementăîrii proiectului vor fi transmise participanţilor competenţe practice privind ocupaţiile următoare: Analist credite (AC), Administrator de Risc (AR), Intermediar în Activitatea Financiară şi Comercială (broker IFC) urmate de transmiterea de Competenţe Antreprenoriale (CA). Grupul ţintă propus este format în total din 1680 persoane din mediul rural, din care se estimează un minim de 50% femei.


Mai mult

Lansarea versiunii în limba română a ,,Cartei Albe a IMM-urilor din România”, ediţia a-XIII-a, co-editată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România-CNIPMMR în parteneriat cu Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri-MEIMMMA a avut loc marți, 30 iunie 2015, începând cu orele 10.30, la Teatrul Restaurant Elisabeta, din Bucureşti. Dl. prof. universitar dr. Ovidiu Nicolescu, președintele CNIPMMR a declarat despre Cartă : ”Avem 10 capitole în care analizăm problemele majore ale IMM-urilor, mediul de afaceri în sine, inovarea, strategiile, finanțarea, resursele umane, viața și integrarea în Uniunea Europeană și pentru prima dată am introdus un capitol special privind informatizarea.


Mai mult

Săptămânalul comunității economico-financiare din România a sărbătorit 25 de ani de când apare neîntrerupt din respect pentru profesie. Aniversarea a fost celebrată luni 29 iunie 2015 la Academia de Studii Economice, în sala Aula Magna și a fost urmată de un cocktail. La eveniment au participat o serie de personalități din lumea financiar- bancară, cadre didactice universitare cu specializare în economie, numeroși invitați.


Mai mult

Luni, 15 iunie 2015, de la ora 13.00, în localitatea Urlaţi, judeţul Prahova, a avut loc un eveniment de informare şi conştientizare a proiectului ”Satul meu, afacerea mea”, (ID 131046). Organizat de SC RGIC Consultanţă SRL, Partener 1 în cadrul proiectului, evenimentul face parte din Activitatea A2.2 - Campanii de creştere a conştientizării adresate persoanelor cu atribuţii de elaborare a politicilor, persoanelor din cadrul administraţiei publice, partenerilor sociali şi parteneriatelor publice/private cu atribuţii în elaborarea politicilor pe piaţa muncii şi guvernarea teritorială. La întâlnire, moderată de dna. Otilia Manta, Responsabil proiect P1, a participat şi dl. Aurel Popescu, Preşedinte Rompan, Manager de Proiect, dl. Enzo Reali, Preşedinte EU Experts şi dl. Panos Gredis (reprezentant al European Public Law Organization (EPLO) la Bruxelles) experţi din partea EU Experts (Bruxelles, Belgia), partenerul transnaţional din proiect precum şi echipa de experţi ai RGIC Consultanţă.


Mai mult

Luni, 15 iunie 2015, la colegiul Agricol "Gheorghe Ionescu Siseşti" din comuna Valea Călugărească, sat Valea Popii, judeţul Prahova, în prezenţa a peste 120 de participanţi, a avut loc workshop-ul „Prezentare ghid de bune practici în domeniul facilitării accesului la informaţii al persoanelor care doresc să demareze o afacere în România” eveniment derulat în cadrul proiectului ”Satul meu, afacerea mea”, (ID 131046). Cuvântul de deschidere a workshop-ului a fost rostit de Dl. Aurel Popescu – Manager Proiect, Preşedinte Rompan fiind urmat de prezentarea proiectului susţinută de Dl. Enzo Reali, Preşedinte European Union Experts, Responsabil proiect partener transanţional. Prezentarea Ghidului de bune practici a fost făcută de D-na Adriana Zecchetto - Expert diseminare proiect, economist, Expert European Programe în grupul Boscolo & Partners. Dl Antonio Montefinale, Preşedinte ”Crea-Impresa – Your Business” – “Creează afacerea ta” (Italia) a susţinut prelegerea Ilustrarea exemplelor şi modalităţilor de deschidere a unei afaceri în zona rurală, în domeniul brutăriei şi al patiseriei iar Dl. Panagiotis Gredis, economist, Ministrul Finanţelor Grecia, a vorbit despre Accesarea fondurilor europene dedicate facilitării şi sprijinului start-up-urilor şi ideilor de afaceri în zona rurală. ”Ghidul de Bune Practici în domeniul facilitării accesului la informaţii al persoanelor care doresc să demereze o afacere în România” a fost realizat în cadrul proiectului de experţii partenerului transnaţional, EU Experts (Belgia), constituindu-se într-un excelent instrument de informare şi cunoaştere pentru cei care doresc să pornească o afacere îm mediul rural.


Mai mult

Pentru al doilea an consecutiv Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) este membru certificat al AmCham, Camera de Comerţ Americană în România. Cu o istorie de mai mult de 20 de ani în România, AmCham îşi propune să reprezinte, în calitate de lider, companiile americane, internaţionale şi autohtone care fac afaceri în România şi, de asemenea, să promoveze competitivitatea României la nivel global.


Mai mult

Programul de dezvoltare rurală (PDR) al României a fost adoptat oficial de către Comisia Europeană la data de 26 mai 2015, trasând prioritățile României pentru utilizarea celor aproximativ 9,5 miliarde EUR din fondurile publice disponibile pentru perioada de 7 ani, din 2014 până în 2020 (8,1 miliarde EUR din bugetul UE, incluzând 112,3 milioane EUR transferați din plățile directe din cadrul PAC - Politica agricolă comună și 1,34 miliarde EUR reprezentând cofinanțarea națională).


Mai mult

În perioada 27 - 30 aprilie o delegaţie din România s-a aflat în Israel pentru a participa la cea de a 19-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale AgriTech 2015, cea mai importantă manifestare de gen consacrată tehnologiilor agricole din Israel. Din delegaţie română, condusă de dna. Otilia Manta, Preşedinte/CEO la Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) au făcut parte reprezentanţi ai Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (A.S.A.S.), ai unor institute şi staţiuni de cercetare cu activitate în agricultură, asociaţii de fermieri, consultanţi în domeniul resurselor umane, al agriculturii şi dezvoltării rurale precum şi fermieri.


Mai mult

Începute în luna aprilie 2015, cursurile de formare profesională din cadrul proiectului ”Satul Meu, afacerea meu” se află acum în plină desfăşurare în mai multe localităţi din regiunile în care se implementează proiectul - Sud-Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Centru şi Bucureşti - Ilfov, ca regiune principală. Membrii grupului ţintă participanţi la cursuri vor obţine, la sfârşitul acestora, competenţe practice privind ocupaţiile următoare: brutar, patiser, lucrător în comerţ. În cadrul proiectului, participanţii-cursanţi vor urma cursuri de formare profesională continuă, după cum urmează: - 504 persoane vor urma cursuri de calificare de nivelul 1; - 180 de persoane vor urma cursuri de iniţiere TIC; - 620 de persoane vor urma cursuri de antreprenoriat; - 200 de persoane beneficia de consiliere privind înfiinţarea unei afaceri.


Mai mult

În perioada 27 - 30 aprilie o delegaţie din România se află în Israel pentru a participa la cea de a 19-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale AgriTech 2015, cea mai importantă manifestare de gen consacrată tehnologiilor agricole din Israel. Din delegaţie română, condusă de dna. Otilia Manta, Preşedinte/CEO la Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) se află reprezentanţi ai Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (A.S.A.S.), ai unor institute şi staţiuni de cercetare cu activitate în agricultură, asociaţii de fermieri, consultanţi în domeniul resurselor umane, al agriculturii şi dezvoltării rurale precum şi fermieri. Programul delegaţiei din România cuprinde viztarea expoziţiei AgriTech, vizite profesionale în kibutzuri şi la companii specializate în irigaţii, sere şi ferme de vaci pentru lapte, întâlniri cu reprezentanţi ai unor firme israeliene de top din domeniul agriculturii şi cu oficialităţi israeliene pentru un schimb de opinii şi pentru evaluarea potenţialului uriaş de colaborare în domeniul agriculturii care există între România şi Israel.


Mai mult

Din 27 aprilie 2015 au început cursurile de formare profesională din cadrul proiectului ”Satul Meu, afacerea meu”. Acestea se desfăşoară în mai multe locaţii din mediul rural, în judeţul Prahova. Obiectivul general al proiectului este de a facilita accesul pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea întreprinderilor profitabile non-agricole a unui număr de 1.500 de persoane în căutarea unui loc de muncă, şomeri şi persoane ocupate în agricultura de subzistenţă (tineri, femei şi şomeri de lungă durată), prin participarea la programe de informare, consiliere psihologică, vocaţională şi profesională şi utilizarea instrumentelor TIC. Vor avea loc cursuri de calificare şi perfecţionare în meseriile de brutar, patiser şi lucrător comercial, la acestea adăugându-se şi competenţe antreprenoriale


Mai mult

Marţi, 31 martie 2015, ora 12.00, în sala ”Transilvania” din incinta RGIC Consultanţă a avut loc un eveniment de informare şi conştientizare a proiectului ”Satul meu, afacerea mea”, (ID 131046). Organizat de SC RGIC Consultanţă SRL, Partener 1 în cadrul proiectului, evenimentul face parte din Activitatea A2.2 - Campanii de creştere a conştientizării adresate persoanelor cu atribuţii de elaborare a politicilor, persoanelor din cadrul administraţiei publice, partenerilor sociali şi parteneriatelor publice/private cu atribuţii în elaborarea politicilor pe piaţa muncii şi guvernarea teritorială. La întâlnirea, al cărei moderator a fost dna. Otilia Manta, Responsabil proiect P1, Administrator RGIC, au participat o echipă de experţi din partea Solicitantului, ROMPAN, condusă de dl. Aurel Popescu, Preşedinte Rompan, Manager de Proiect, împreună cu dl. Pavel Virgil, vicepreşedinte Rompan şi dna. Daniela Voica, Director Tehnic Rompan, dl Enzo Reali, Preşedinte EU Experts şi dl. Panos Gredis (reprezentant al European Public Law Organization (EPLO) la Bruxelles) experţi din partea EU Experts (Bruxelles, Belgia), partenerul transnaţional din proiect precum şi echipa de experţi ai RGIC Consultanţă.


Mai mult

Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) împreună cu Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internaţională de la Tel Aviv organizează, pentru o delegaţie din România, vizitarea Expoziţiei Internaţionale Agritech de la Tel Aviv, în perioada 28 -30 aprilie 2015. Mesajul de bun venit al dlui Dani Meiri, General Manager, Agritech NPO


Mai mult

Luni, 30 martie 2015, ora 10.00, la sala de conferinte a Pensiunii "Şapte Cetăţi", din localitatea Pianu de Jos, jud. Alba, a avut loc un eveniment de informare şi conştientizare a proiectului ”Satul Meu, afacerea meu”. Organizat de SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL, Partener 1 în cadrul proiectului, evenimentul face parte din Activitatea A2.2 - Campanii de creştere a conştientizării adresate persoanelor cu atribuţii de elaborare a politicilor, persoanelor din cadrul administraţiei publice, partenerilor sociali şi parteneriatelor publice/private cu atribuţii în elaborarea politicilor pe piaţa muncii şi guvernarea teritorială. La întâlnire au participat 35 de persoane, primari ai unor comune din zonă, alţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, profesori universitari de la Universitatea din Alba Iulia, ai unor ONG, antreprenori, parteneri sociali cu activitate în domeniul formării profesionale. Cei prezenţi au evidenţiat importanţa acestui proiect pentru dezvoltarea resursei umane din zona rurală a judeţului Alba. Proiectul „Satul meu, afacerea mea!” este implementat de Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - ROMPAN, in calitate de Solicitant si de partenerii: RGIC Consultanţă (P1); SIVECO Romania (P2); EUROPEAN UNION EXPERTS ASSOCIATION (P3) – partener transnaţional. Este un proiect multiregional, regiunile vizate fiind: Bucureşti Ilfov; Sud–Muntenia; Nord–Est; Nord–Vest; Centru si are durata de implementare de 18 luni. Obiectivul general al proiectului este de a facilita accesul pe piaţă forţei de muncă şi dezvoltarea întreprinderilor profitabile non-agricole a unui număr de 1.500 de persoane în căutarea unui loc de muncă, şomeri şi persoane ocupate în agricultura de subzistenţă (tineri, femei şi şomeri de lungă durată), prin participarea la programe de informare, consiliere psihologică, vocaţională şi profesională şi utilizarea instrumentelor TIC.


Mai mult

Luni, 30 martie 2015, ora 14.00, la Dragăneşti Vlaşca, jud. Teleorman a avut loc un eveniment de informare şi conştientizare a proiectului ”Satul Meu, afacerea meu”. Organizat de SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL, Partener 1 în cadrul proiectului evenimentul face parte din Activitatea A2.2 - Campanii de creştere a conştientizării adresate persoanelor cu atribuţii de elaborare a politicilor, persoanelor din cadrul administraţiei publice, partenerilor sociali şi parteneriatelor publice/private cu atribuţii în elaborarea politicilor pe piaţa muncii şi guvernarea teritorială. La întâlnire au participat 35 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai unor ONG, antreprenori local, parteneri sociali cu activitate în domeniul formării profesionale.


Mai mult

SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL, Partener 1 în cadrul proiectului „Satul meu, afacerea mea!” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 POSDRU/135/5.2/S/ID131046, Investeşte în oameni! a organizat vineri, 27 martie 2015, ora 11.00, la sala de conferinte "La Partid", Lehliu Gara, jud. Călăraşi un eveniment de informare şi conştientizare a proiectului. Evenimentul face parte din Activitatea A2.2 - Campanii de creştere a conştientizării adresate persoanelor cu atribuţii de elaborare a politicilor, persoanelor din cadrul administraţiei publice, partenerilor sociali şi parteneriatelor publice/private cu atribuţii în elaborarea politicilor pe piaţa muncii şi guvernarea teritorială. La eveniment au participat 35 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai unor ONG, antreprenori, parteneri sociali cu activitate în domeniul formaării profesionale, reprezentanţi ai unor GAL din regiune. Proiectul “Satul meu, afacerea mea” este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 POSDRU/135/5.2/S/ID131046 Investeste in oameni. Prin proiect categorii de beneficiari din regiunile Sud-Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Centru şi Bucurest- Ilfov, şomeri neînregistraţi, inclusiv persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane casnice sau întreţinute de alte persoane, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, şomeri tineri şi alte persoane aparţinând unor grupuri vulnerabile, oportunităţi de formare profesională continuă. Aceştia au posibilităţi de formare prin intermediul cursurilor de calificare de nivelul I, cursurilor de inţiere TIC, cursurilor de antreprenoriat şi consiliere privind înfiinţarea unei afaceri proprii.


Mai mult

Joi, 26 martie 2015, ora 10.00, la sala de conferinte a Pensiunii "Orizont 2", Fărcaşa, jud. Neamţ, a avut loc un eveniment de informare şi conştientizare a proiectului ”Satul Meu, afacerea meu”. Organizat de SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL, Partener 1 în cadrul proiectului evenimentul face parte din Activitatea A2.2 - Campanii de creştere a conştientizării adresate persoanelor cu atribuţii de elaborare a politicilor, persoanelor din cadrul administraţiei publice, partenerilor sociali şi parteneriatelor publice/private cu atribuţii în elaborarea politicilor pe piaţa muncii şi guvernarea teritorială. La această întâlnire au participat 35 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai unor ONG, antreprenori, parteneri sociali cu activitate în domeniul formării profesionale.


Mai mult

SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL, Partener 1 în cadrul proiectului „Satul meu, afacerea mea!” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 POSDRU/135/5.2/S/ID131046, Investeşte în oameni! a organizat joi, 26 martie 2015, ora 11.00, la Pensiunea Gabriel, Leţcaia, jud. Iaşi un eveniment de informare şi conştientizare a proiectului. Evenimentul face parte din Activitatea A2.2 - Campanii de creştere a conştientizării adresate persoanelor cu atribuţii de elaborare a politicilor, persoanelor din cadrul administraţiei publice, partenerilor sociali şi parteneriatelor publice/private cu atribuţii în elaborarea politicilor pe piaţa muncii şi guvernarea teritorială. La eveniment au participat 35 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai unor ONG, antreprenori, parteneri sociali cu activitate în domeniul formaării profesionale. Proiectul „Satul meu, afacerea mea!” este implementat de Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - ROMPAN, in calitate de Solicitant si de partenerii: RGIC Consultanţă (P1); SIVECO Romania (P2); EUROPEAN UNION EXPERTS ASSOCIATION (P3) – partener transnaţional. Este un proiect multiregional, regiunile vizate fiind: Bucureşti Ilfov; Sud–Muntenia; Nord–Est; Nord–Vest; Centru si are durata de implementare de 18 luni. Obiectivul general al proiectului este de a facilita accesul pe piaţă forţei de muncă şi dezvoltarea întreprinderilor profitabile non-agricole a unui număr de 1.500 de persoane în căutarea unui loc de muncă, şomeri şi persoane ocupate în agricultura de subzistenţă (tineri, femei şi şomeri de lungă durată), prin participarea la programe de informare, consiliere psihologică, vocaţională şi profesională şi utilizarea instrumentelor TIC.


Mai mult

Tom Vilsack, Secretarul de Stat pentru Agricultură, a anunțat suplimentarea sprijinului pentru școlile care servesc elevilor mese sănătoase prin extinderea la nivel național a Programului Team Up for School Nutrition Success Initiative. Inițiativa va furniza personal specializat pe probleme de nutriție de-a lungul întregii țări, asistență tehnică adaptată și mentorat individual. Acest lucru va permite școlilor să exprime nevoile de resurse și de formare profesiunală. USDA a derulat, toamna trecută, un proiect pilot din acest program în sud-est și acum va extinde programul și în alte regiuni ale țării. Team Up for School Nutrition Success Initiative este una dintr-o serie de inițiative ale USDAîn efortul de a ajuta școlile să servească tinerilor mese sănătoase, inițiativă care a inclus fonduri suplimentare pentru serviciile alimentare ale școlii, training și suport tehnic, precum și flexibilitate la noile standarde, dacă este cazul.


Mai mult

Stimate Doamne, Stimaţi Domni, Este o mare plăcere pentru mine să fiu astăzi aici, alături de dumneavoastră. Am auzit o mulţime de lucruri despre România de la predecesorul meu în funcţia de comisar pentru agricultură, dl. Dacian Ciolos, precum şi de la actualul comisar pentru politici regionale – dna. Corina Creţu şi am fost dornic să vizitez România chiar de la începutul mandatului meu. Acum, când cea de a doua zi a vizitei mele aici se apropie de final, pot spune că am o imagine mai clară a unor lucruri. Plec cu impresia că există aici un enorm potenţial – în special în economia rurală. Înainte de a fi Comisar european, timp de 32 de ani, am fost reprezentant ales într-o circumscripţie rurală în partea de sud a Irlandei. Când am fost ales, în primul mandat, am avut probleme serioase cu creşterea economică şi cu migraţia din regiunea noastră – în special în rândul tinerilor. Pentru rezolvarea acestor probleme, de-a lungul anilor, am beneficiat de o gamă largă de programe de finanţare, naţionale şi ale UE. Astfel, am beneficiat de fonduri, prin programe de politică regională, destinate infrastructurii. Fiind o circumscripţie rurală, cu activitate intensă în domeniul agriculturii, am beneficiat de un sprijin suplimentar asigurat de PAC. (...)


Mai mult

În luna februarie au demarat mai multe acţiuni specifice activităţii de consiliere în judeţul Prahova, urmând să se continue în judeţele Călăraşi şi Maramureş, iar activitatea de înregistrare a grupului ţintă este în plină desfăşurare în judetele …., activităţi ce se desfăşoară în cadrul proiectului ”SATUL MEU, AFACEREA MEA”, contract POSDRU/135/5.2/S/131046, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în OAMENI!”, implementat de Rompan, în calitate de Lider de parteneriat, alături de SC RGIC Consultanţă, Siveco şi EU Experts Asociation.


Mai mult

Joi, 19 februarie 2015, Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a organizat dezbaterea cu tema ”Inovarea în contextual Parteneriatului European pentru Inovare şi al Politicii Agricole Comune 2014 -2020”. La dezbatere au participat personalităţi marcante din mediul academic şi universitar din România, reprezentanţi ai unor institute de cercetare din agricultura, ai unor patronate şi asociaţii profesionale din sectorul agricol precum şi experşi europeni din partea EU Experts de la Bruxelles.


Mai mult

La ediţia din acest an a ”CAP Communication Awards” desfăşurat pe 29 ianuarie 2015, la Bruxelles în prezenţa dl. Phil Hogan, Comisar european pentru agricultură şi a unui numeros public, premiul special al publicului a revenit proiectului ”Liveable. Austria. The new Rural Development 2020 programme Lebenswert. Österreich. Die neue Ländliche Entwicklung 2020” din Austria. La eveniment a fost prezentă şi dna. Otilia Manta, Preşedinte/CEO, Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) care a reprezentat un proiect RGIC aflat pe lista scurtă a proiectelor nominalizate.


Mai mult

Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti şi Grupul Român pentru Investiţii ţi Consultanţă (RGIC) împreună cu Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internaţională de la Tel Aviv organizează, pentru o delegaţie din România, vizitarea Expoziţiei Internaţionale Agritech de la Tel Aviv, în perioada 28 -30 aprilie 2015.


Mai mult

În luna ianuarie au avut loc mai multe acţiuni specifice activităţii de consiliere şi înregistrare grup ţintă precum şi celei de consiliere, activităţi ce se desfăşoară în cadrul proiectului ”SATUL MEU, AFACEREA MEA”, contract POSDRU/135/5.2/S/131046, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în OAMENI!”, implementat de Rompan, în calitate de Lider de parteneriat, alături de SC RGIC Consultanţă, Siveco şi EU Experts Asociation.


Mai mult

Programul strategic pentru sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă: Consultanţă în vederea accesării de fonduri europene (Măsura 141 PNDR) implementat în 2011 şi 2012 de consorţiul al cărui lider a fost RGIC Consultanţă srl a fost nominalizat la Premiile de comunicare 2014 PAC organizate de Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene, intrând pe ”lista scurtă” pentru faza de evaluare finală. Proiectele câştigătoare vor fi prezentate la PAC Comunicare Networking Event pe 29 ianuarie 2015, la Bruxelles, eveniment la care sunt invitaţi să participe toţi participanţii ale căror proiecte au fost nominalizate pentru faza finală de preselecţie.


Mai mult

În luna decembrie sunt în derulare sesiunile de informare, consiliere şi înregistrare grup ţintă (în judeţele Călăraşi, Neamţ, Maramureş, Dâmboviţa) precum şi cele de consiliere (în judeţele Călăraşi, Iaşi, Maramureş), activităţi ce se desfăşoară în cadrul proiectului ”SATUL MEU, AFACEREA MEA”, contract POSDRU/135/5.2/S/131046, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în OAMENI!”, implementat de Rompan, în calitate de Lider de parteneriat, alături de SC RGIC Consultanţă, Siveco şi EU Experts Asociation. Sesiunile de consiliere au început în luna noiembrie, în Regiunea Centru, în judeţul Alba, derulându-se în mai multe localităţi rurale din zonă. În cadrul activităţii de consiliere sunt furnizate o serie de servicii specializate fiecărui membru al grupului ţintă. Aceştia completează o serie de fişe individuale de consiliere rezultând astfel un profil socio-profesional. De asemenea, pe parcursul sesiunilor de consiliere, membrii grupului ţintă primesc un ghid practic cu tehnici de căutare a unui loc de muncă, acesta conţinând o serie de informaţii utile, cum ar fi: sfaturi pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă / tehnici de căutare a unui loc de muncă / cum se completează corect un CV / scrisoarea de intenţie / interviul / tehnici de negociere/ etc. Obiectivul general al proiectului este de a facilita accesul pe piaţă forţei de muncă şi dezvoltarea întreprinderilor profitabile non-agricole a unui număr de 1.500 de persoane în căutarea unui loc de muncă, şomeri şi persoane ocupate în agricultura de subzistenţă (tineri, femei şi şomeri de lungă durată), prin participarea la programe de informare, consiliere psihologică, vocaţională şi profesională şi utilizarea instrumentelor TIC.


Mai mult

În aştepătarea lansărilor de licitaţii pentru fondurile europene alocate României în perioda 2014 - 2020, solicitanţii de fonduri trebuie să-şi elaboreze strategii adecvate atât finanţărilor prin fonduri europene, dar şi strategii realizate în strictă concordanţă cu programele naţionale finanţate de la bugetul de stat.


Mai mult

Marţi, 25 noimebrie 2014, dna Julia Margulies, Preşedinte Praxis Global Solutions din Rehovot, Israel şi dl. Bogdan Guţă, Director Marketing şi Comunicare RGIC au efectuat o vizită de lucru în comuna Săruleşti, judeţul Călăraşi. Obiectivul vizitei a fost prezentarea expertului israelian unui exemplu de best practice de incluziune socială, conform legislaţiei CE privind combaterea discriminării şi interzicerea oricărui fel de discriminare directă sau indirectă pe criterii de rasă sau origine etnică ori religie. Starea comunităţii de rromi căldărari şi modul cum a fost realizat cu succes un proiect de incluziune socială au fost prezentate de dl. Nicolae Ghedzira, Expert Dezvoltare Rurală la GAL Valea Mostiştei şi reprezentant RGIC pentru Regiunea Sud Muntenia.


Mai mult

În cursul lunii noiembrie 2014 continuă activitatea de Informare şi înregistrare grup ţintă din cadrul proiectului ”SATUL MEU, AFACEREA MEA”, contract POSDRU/135/5.2/S/131046, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în OAMENI!”, implementat de Rompan, în calitate de Lider de parteneriat, alături de SC RGIC Consultanţă, Siveco şi EU Experts Asociation.


Mai mult

Vineri, 14 noiembrie 2014, de la ora 11.00 a avut loc seminarul „Perspective privind atragerea de fonduri europene pentru turism în perioada 2014-2015”, organizat de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear în cadrul Târgului de TURISM 2014. La manifestarea, al cărui moderator a fost dl. Nicu Rădulescu, Preşedinte OPTBR, au luat parte dna. Mirela Matichescu, reprezentant al Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), George Constantin Brezoi, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism (DIMMMAT), reprezentanţi ai mai multor organizaţii şi asociaţii profesionale care activează în domeniul turismului, specialişti şi medici din domeniul balneologiei, experţi fonduri europene.


Mai mult

Marţi, 4 noiembrie 2014, la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (A.S.A.S.) a avut loc semnarea Acordului de Parteneriat între ASAS şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC). Într-un cadru festiv, acordul a fost semnat de dna. Otilia Manta, Preşedinte/CEO RGIC şi dl. academician Gheorghe Sin, Preşedintele ASAS. Prin prezentul protocol se urmăreşte să se instituie o strânsă cooperare între RGIC cu partenerii săi şi ASAS cu structura sa de institute şi staţiuni de cercetare, care va avea ca scop transferul tehnologic rapid către exploataţiile agricole de profil şi crearea unui mediu de afaceri în domeniul agricol organizat şi performant, pentru o dezvoltare durabilă a spaţiului rural românesc. Un astfel de transfer tehnologic direct şi rapid va asigura premizele transformării agriculturii româneşti într-o agricultură modernă şi competitivă la nivelul cerinţelor Uniunii Europene. Ambii parteneri ai acestui protocol se obligă să coopereze fără rezerve, să se susţină reciproc şi să facă cunoscut tuturor factorilor de decizie şi organismelor guvernamentale şi nonguvernamentale, că în condiţiile crizei alimentare mondiale ce se prefigurează, învăţământul şi cercetarea sunt singurele forţe care poate oferi soluţii, iar serviciul de consultanţă este veriga de legătură între cercetare şi producători.


Mai mult

În seria de activităţi derulate în cadrul Târgului Indagra 2014 de către RGIC Consultanţă s-a numărat şi dezbaterea pe probleme de agricultură şi dezvoltare rurală cu o serie de reprezentanţi ai unor firme din Grecia prezente la târg. Întâlnirea a avut loc joi, 30 octombrie 2014 la standul Enterprise Greece şi la ea au luat parte dna. Otilia Manta, Preşedinte/CEO RGIC, dl. Odysseus Kaletsis, Enterprise Greece, dr. Ștefan Mantea, Director Incubator de Afaceri RGIC, Bogdan Guţă, Director Marketing RGIC.


Mai mult

La ediţia 2014 a expoziţiei Indagra, firme şi producători din Moldova au participat cu un stand colectiv. Prezenta a fost organizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Moldovei, cu asistenţa financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului “Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, cu scopul de a contribui la dezvoltarea relaţiilor de colaborare între întreprinzătorii de pe ambele maluri ale Nistrului şi la promovarea mărfurilor lor pe piaţa externă.


Mai mult

Vineri, 31 octombrie 2014, dna Otilia Manta, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), a fost invitată în studioul The Monney Channel din incinta Expoziţiei Indagra. Timp de 30 de minute invitaţii din emisiunea TMC au dezbătut probleme curente ale agriculturii româneşti, precum finanţările pentru agricultură, înregistrarea produselor tradiţionale româneşti, noutăţile aduse de PNDR pentru perioada 2014-2020, fermele familiale.


Mai mult

Miercuri, 29 octombrie 2014, în prima zi a Ediției 2014 a Târgului Indagra la standul RGIC a avut loc o întâlnire de afaceri bilaterală româno-israeliană la care au luat parte dna Otilia Manta, Președinte/CEO RGIC și domnul Matan Safran, atașatul comercial al Statului Israel în România. Cu acest prilej au fost trecute în revistă excelentele relații de colaborare pe care RGIC le are cu firme israeliene cu activitate în domeniul tehnologiilor agricole, relații derulate în cadrul Programului Shavit România. La întâlnire au mai participat dna Raluca Bărbulescu – Trade Officer în cadrul Departamentului Economic și Comercial al Ambsadei Israel la București și dl. Dr. Ștefan Mantea, Director Incubator de Afaceri și Tehnologie RGIC.


Mai mult

Dna. Otilia Manta, Preşedinte/CEO a participat miercuri, 29 octombrie 2014 la Forumul 16+1, manifestare organizată în cadrul Expoziției Indagra 2014, cel mai important târg internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei. Organizarea Forumului 16+1 la Bucureşti este urmare a consolidării relațiilor româno-chineze în ultimul an, ambele țări considerând prioritară dezvoltarea cooperării în domeniul agricol. La eveniment, alături de oficialități din China au fost invitate delegații şi oameni de afaceri din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herțegovina, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi China.


Mai mult

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat marţi, 28 octombrie 2014, la Palatul Parlamentului, sala A.I.Cuza, ediţia a XXII-a a Topului Naţional al Firmelor Private din România. Evenimentul este unul de referinţă pentru mediul de afaceri românesc, cu această ocazie fiind recunoscute meritele întreprinzătorilor şi promovate cele mai performante întreprinderi ale anului 2014.


Mai mult

Marţi, 28 octombrie 2014, a fost semnat parteneriatul transnaţional dintre Asociaţia de Dezvoltare in Afaceri (ADA), prin dna. Otilia Manta, Preşedinte ADA şi European Microfinance Network (EMN), prin domnul Jorge Ramirez Puerto, General Manager EMN. Acest parteneriat are loc în cadrul proiectului ”Microcreditarea, componentă fundamentală a antreprenoriatului în mediul rural” (ID 135486), Investeşte în oameni!, implementat de ADA şi partenerii săi Asociaţia Institutul pentru Microîntreprinderi Integrate Regional – AIMIR (P1) şi Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală – FNGAL (P2).


Mai mult

Joi, 16 octombrie 2014, Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a organizat, la Sala Moldova din incinta sediului său, dezbaterea cu tema ”Ferma de tip familial - element fundamental în asigurarea securităţii alimentare şi dezvoltarea durabilă a spaţiului rural”. Evenimentul şi-a propus abordarea rolului şi locului fermei de tip familial în contextul societăţii contemporane şi s-a înscris, de asemenea, în cadrul mai larg al manifestărilor consacrate acestui subiect în anul 2014, an declarat de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) - Anul Internaţional al Fermei de Familie! La dezbatere au participat personalităţi marcante din mediul academic şi universitar din România precum şi reprezentanţi de seamă ai unor patronate şi asociaţii profesionale din sectorul agricol: prof. univ. dr. Ioan OANCEA, membru al Academiei de Știinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu - Sişeşti", prof.univ.dr. ing. acad. Alexandru BOGDAN, Director al Centrului de Studii şi Cercetări pentru Biodiversitate "Acad. David Davidescu", dr. Petru Rareş, Preşedinte de Onoare Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri, prof. univ. dr. Ioan ALECU, Academia de Știinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu - Sişeşti", prof.dr. Mihai NICOLESCU, Vicepreşedinte al Academiei de Știinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu - Sişeşti", prof. univ. dr. Ioan JELEV, Academia de Știinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu - Sişeşti", Prof.univ.dr. Sergiu Sorin Chelmu, Secretar General, Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Ghe. Vlad, Preşedinte ECO Legume Vidra, Alexandru Jurconi, Preşedinte Pro AGRO, Dr. ing. Bogdan Ion Bazga, reprezentantul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură – FAO în România, Dr.Ștefan Mantea, Director Incubator pentru Tehnologii RGIC, dr.ing. Cristian Șonea - Preşedinte Federaţia Română de Zootehnie.


Mai mult

În perioada 29 octombrie - 2 noiembrie 2014, la Complexul Expoziţional Romexpo va avea loc Ediţia a 19-a a Târgului Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei - INDAGRA. Cu acest prilej vă invităm să vizitaţi standul RGIC - AgroTerra unde este prezentată oferta de produse şi servicii a Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) şi unde puteţi afla noutăţi privind parteneriatele pe care RGIC le are cu instituţii de prestigiu din Statele Unite ale Americii şi Israel.


Mai mult

ecent, Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) - prin doamna Otilia Manta, Preşedinte/CEO a încheiat un acord de parteneriat cu Galilee International Management Institute (GIMI) - prin dl. Dr. Joseph Shevel, Preşedinte, din Israel. Parteneriatul are în vedere colaborarea în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale prin participarea fermierilor, celor interesaţi de agricultură la cursurile şi programele organizate de GIMI, derularea de webinars, promovare reciprocă, etc.


Mai mult

În această perioadă se află în derulare campaniile de informare şi selectare a grupului ţintă, activitate ce se desfăşoară în cadrul proiectului „Microcreditarea, componentă fundamentală a antreprenoriatului în mediul rural”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 POSDRU/135/5.2/S/135486 Investeşte în oameni! implementat de ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE ÎN AFACERI (ADA) în calitate de Lider de parteneriat, alături de partenerii în proiect : Asociaţia Institutul pentru Microîntreprinderi Integrate Regional – AIMIR (P1) şi 2. Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală – FNGAL (P2).


Mai mult

Din luna iulie 2014, Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) este membru al AmCham, Camera de Comerţ Americană în România. Cu o istorie de 20 de ani în România, AmCham îşi propune să reprezinte, în calitate de lider, companiile americane, internaţionale şi autohtone care fac afaceri în România şi, de asemenea, să promoveze competitivitatea României la nivel global. De asemenea, AmCham acordă o atenţie deosebită leadershipului prin promovarea şi susţinerea celor mai înalte standarde ale practicii comerciale.


Mai mult

S.C. RGIC Consultanţă S.R.L., în calitate de Partener 1, participă la implementarea proiectului strategic „Satul meu, afacerea mea!”, contract de finanţare: POSDRU/135/5.2/S/131046. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Investeşte în oameni!, se derulează pe o perioadă de 18 luni şi este implementat de Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase ROMPAN, în calitate de Solicitant, RGIC Consultanţă, SIVECO Romania SA şi EUROPEAN UNION EXPERTS ASSOCIATION, parteneri în proiect. Conform acordului de parteneriat, în cadrul proiectului strategic „Satul meu, afacerea mea!”, RGIC Consultanţă este implicată în derularea mai multor activităţi: A1. Activităţi de management; A1.1 Implementare, monitorizare, raportare, evaluare; A1.2 Achiziţii; A2. Informare şi publicitate; A2.1 Conferinţa de lansare; A2.2 Dezvoltarea şi implementarea campaniilor de conştientizare şi informare; A2.3 Realizarea Website-ul proiectului; A2.3.1 Definire conceptuală; A2.3.3 Actualizare pagini website; A2.3.4 Întreţinerea website-ului proiectului; A2.4 Conferinţa de încheiere; A3 Informare, înregistrare, consiliere vocaţională a grupului ţintă privind desfăşurarea programelor de formare, măsurile active de ocupare, oferta locurilor de muncă, etc; A4 Activitate de consiliere/ orientare/ mediere profesională; A5 Dezvoltare portal educaţional şi digitizare conţinut; A5.2 Dezvoltarea conţinutului educaţional aferent PORTAL de furnizare a cursurilor de formare prin intermediul instrumentelor moderne bazate pe instrumente TIC; A6 Organizarea de cursuri de calificare/recalificare pentru creşterea şi dezvoltarea aptitudinilor şi calificărilor grupurilor vulnerabile; A6.1 Acreditarea/autorizarea programelor de formare, adaptarea curriculei de curs la specificul grupului ţintă; A6.2 Desfăşurarea programelor de formare - cursuri calificare; A6.3 Desfăşurarea programelor de formare cursuri perfecţionare şi specializare; A6.5 Certificare, diseminare şi raportare formare


Mai mult

Proiectul „Dezvoltare durabilă în comunitaţi rurale”, Regiunea Nord – Est, (ID: 89660), Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a fost implementat de Romair Consulting SRL, în colaborare cu doi parteneri naţionali: Asociaţia de Iniţiativă Locală Roman 2002 şi S.C. RGIC Consultanţă S.R.L. Proiectul a înregistrat cateva reuşite care contribuie la dezvoltarea durabilă a comunităţilor rurale din Nord Estul Romaniei. Obiectivul principal al proiectului l-a constituit îmbunătăţirea calităţii resurselor umane din comunităţi rurale din Regiunea Nord–Est, prin atragere şi integrare pe piaţa muncii în activităţi non-agricole şi prin educaţie, consiliere şi asistenţă antreprenorială a şomerilor, a persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi a persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă. Partenerul RGIC Consultanţă a fost implicat in activitatea A8: Consiliere şi asistenţă pentru deschiderea unei afaceri în mediul rural, în cadrul acesteia peste 500 persoane au fost consiliate pentru deschiderea unei afaceri în mediul rural.


Mai mult

S.C. RGIC Consultanţă S.R.L., în calitate de Partener 1, participă la implementarea proiectului strategic „Satul meu, afacerea mea!”, contract de finanţare: POSDRU/135/5.2/S/131046. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Investeşte în oameni!, se derulează pe o perioadă de 18 luni şi este implementat de Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase ROMPAN, în calitate de Solicitant, RGIC Consultanţă, SIVECO Romania SA şi EUROPEAN UNION EXPERTS ASSOCIATION, parteneri în proiect.


Mai mult

Societatea Academică de Management din România (SAMRO) a organizat în perioada 22 - 24 iunie, la Murighiol, confrinţa "Challenges, Performances and Tendencies in the Organisation Management". La conferinţă, structurată pe 9 secţiuni - Information and documents management; Foresight capabilities and strategic intelligence; Management of change, innovation and quality; Knowledge-based organization and intelectual capital of organisations; Leadership and human resources management; Entrepreneurship, SMEs and Social Enterprise; Sustainable development and business sustainability; University governance and management;


Mai mult

Vineri, 9 mai 2014, la Casa Academiei Române a avut loc seminarul ştiinţific Semnificaţii ale zilei de 9 mai în relaţie cu oportunuităţi de dezvoltare bioeconomică, dedicat aniversărilor internaţionale şi naţionale ale zilei de 9 mai. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Studii şi Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică „Acad. David Davidescu” din Cadrul Institutului Naţional de Cercetări Economice „Costin C.Kiriţescu” al Academiei Române. În deschiderea seminarului au fost rostite mesaje de salut adresate publicului prezent şi organizatorilor. Unul din aceste mesaje a fost rostit, de la prezidiul adunării, de către Doamna Otilia Manta, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), care a subliniat rolul dezvoltării bioeconomice în contextul previziunilor potrivit cărora populaţia de pe glob va atinge aproape 9 miliarde în anul 2050, în condiţiile limitării drastice a resurselor naturale. Doamna Manta a amintit, în acest sens, de preocupările la nivel european pentru acest domeniu: „cum este bine ştiut, Comisia Europeană a adoptat strategia Inovarea in scopul creşterii durabile: o bioeconomie pentru Europa ce vizează tranziţia economiei europene către o utilizare mai importantă şi mai durabilă a resurselor regenerabile. Aceasta denotă, cum spuneam, interesul major pentru acest domeniu, cel al bioeconomiei.” La finalul seminarului a avut loc şi o dezbatere - masă rotundă cu tema „Proiect de consens naţional, strategic, prioritar şi inovator pentru dezvoltarea bioeconomică industrială şi agroalimentară a României europene şi euroatlantice, în contextul globalizant al deficitului cronic de hrană al omenirii”.


Mai mult

S.C. RGIC Consultanţă S.R.L., în calitate de Partener 1, anunţă începerea implementării proiectului strategic „Satul meu, afacerea mea!”, contract de finanţare: POSDRU/135/5.2/S/131046. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Investeşte în oameni!, se derulează pe o perioadă de 18 luni şi este implementat de Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase ROMPAN, în calitate de Solicitant, RGIC Consultanţă, SIVECO Romania SA şi EUROPEAN UNION EXPERTS ASSOCIATION, parteneri în proiect.


Mai mult

Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA), în calitate de Solicitant, anunţă începerea implementării proiectului strategic „Microcreditarea, componentă fundamentală a antreprenoriatului în mediul rural”!, contract de finanţare: POSDRU/135/5.2/S/135486. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Investeşte în oameni!, se derulează pe o perioadă de 17 luni şi este implementat de ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE ÎN AFACERI (ADA), în calitate de Solicitant, Asociaţia Institutul pentru Microîntreprinderi Integrate Regional şi Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală – FNGAL, parteneri în proiect.


Mai mult

Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a fost nominalizat să primească “Century International Quality ERA Award” 2014 - Diamond Category, decernat de BID - Business Initiative Directions, cea mai importantă organizaţie privată din lume care premiază activitatea companiilor în domeniul calităţii. Categoria Diamond se acordă doar în cazuri excepţionale acelor companii care au excelat în domeniul inovării în calitate. Premiul va fi înmânat doamnei Otilia Manta, Preşedinte/CEO al Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) cu prilejul Galei Century Internatiuonal Quality ERA Award ce se va desfăşura la Geneva în 8 şi 9 martie 2014, ceremonie la care vor fi prezente companii şi oameni de afaceri din peste 179 de ţări de pe întreg globul.


Mai mult

Secţia Comercială a Ambasadei SUA în România în cooperare cu Ambasadele SUA din Bulgaria şi Moldova organizează o delegaţie comună agricolă la Expoziţia Mondială Agricolă – World Ag Expo 2014 în California, în perioada 8-16 februarie 2014. Perioada vizitei a fost aleasă pentru a facilita participarea la acest important eveniment agricol din SUA precum şi pentru tururi profesionale la ferme din California şi pentru întâlniri cu comunitatea română din America: • 8 - 10 februarie 2014: comunitatea română din Los Angeles, California, • 10 - 13 februarie 2014: Expoziţia Agricolă Mondială - World Ag Expo,Tulare,California, • 14 - 16 februarie 2014: vizite la ferme vegetale şi zootehnice şi turul oraşului San Francisco.


Mai mult

Chiar dacă are resurse naturale puţine (în special apă şi pamânt arabil) şi mai mult de jumătate din teritoriu este deşert, Israelul a reuşit să dezvolte o agricultură modernă bazată preponderent pe tehnologie şi know how. Aceste agrotehnologii avansate compesează lipsa terenului arabil şi a apei ajutând astfel la obţinerea unor recolte mari cu resurse mici. Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) vine în sprijinul fermierilor şi firmelor agricole din România oferindu-le posibilitatea de a descoperi performanţele agriculturii israeliene prin vizitarea celor mai importante expoziţii şi evenimente consacrate sectorului agricol organizate la Tel Avin în 2014 precum şi prin participarea la tururi profesionale la mai multe kibbutzuri şi ferme din Israel.


Mai mult

Marţi, 10 decembrie 2013, la Roman a avut loc conferinţa de încheiere a proiectului „Dezvoltare durabilă în comunitaţi rurale”, Regiunea Nord – Est, (ID: 89660), Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat de Romair Consulting SRL, în colaborare cu doi parteneri naţionali: Asociaţia de Iniţiativă Locală Roman 2002 şi S.C. RGIC Consultanţă S.R.L. a înregistrat cateva reuşite care contribuie la dezvoltarea durabilă a comunităţilor rurale din Nord Estul Romaniei. Obiectivul principal al proiectului l-a constituit îmbunătăţirea calităţii resurselor umane din comunităţi rurale din Regiunea Nord–Est, prin atragere şi integrare pe piaţa muncii în activităţi non-agricole şi prin educaţie, consiliere şi asistenţă antreprenorială a şomerilor, a persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi a persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă.


Mai mult

Grupul Business Press a organizat joi, 5 decembrie a.c, ediţia 2013 a Conferinţei tematice Business Press Agricol. Noutatea din acest an a fost reprezentată de organizarea conferinţei împreună cu Gala de premiere Business Press, manifestare ajunsă la ediţia a XIII-a. La dezbaterile conferinţei au fost prezenţi reprezentaţi ai Ministerului Agriculturii, Administraţiei Prezidenţiale, Asociaţiilor Producătorilor Agricoli, precum şi consultanţi, fermieri, manageri ai companiilor de profil şi jurnalişti din presa agricolă. Din prezidiul conferinţei au făcut parte doamna Otilia Manta, preşedintele Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), domnii Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Rădulescu, consilier prezidenţial si Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR. Organizată sub deviza „Agricultura - Viitorul României” conferinţa Business Press Agricol a avut ca teme de discuţie “Politica Agricolă Comună 2014 – 2020”, “Soluţii pentru problemele fermierilor” şi “Tehnologii aplicate prin atragerea de fonduri europene”. După discuţiile specialiştilor din agricultură şi din industria agro-alimetară a urmat Gala de decernare a Premiilor Business Press, în care s-a pus un accent deosebit pe recunoaşterea şi premierea asociaţiilor şi companiilor care au un rol important în dezvoltarea agriculturii, precum şi pe evidenţierea firmelor din industria producătoare din România, un sector care are nevoie de mult mai multă susţinere şi apreciere atât din partea autorităţilor, cât şi a celor implicaţi în activitatea economică din ţara noastră. Premiile de Excelenţă Business Press au fost înmânate de către domnul secretar de stat Achim Irimescu.


Mai mult

Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a primit Premiul "World Quality Commitment Award (WQC) 2013" în cadrul unei ceremonii prilejuită de ediţia cu numărul 27 a World Quality Commitment Convention, desfăşurată la Paris la sfârşitul lunii octombrie. La ceremonie au fost prezente companii şi oameni de afaceri din peste 70 de ţări de pe întreg globul. Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a primit World Quality Commitment Award (WQC) 2013 - Platinum Category, decernat de BID - Business Initiative Directions, cea mai importantă organizaţie privată din lume care premiază activitatea companiilor în domeniul calităţii în urma unui proces de selecţie la care au participat companii din peste 178 de state.


Mai mult

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat miercuri 6 noiembrie 2013, la Ateneul Român, ediţia a XXI-a a Topului Naţional al Firmelor Private din România. Pe baza informaţiilor primite de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (O.N.R.C.), pentru realizarea TOP-urilor au fost luate în calcul 574.220 societăţi comerciale care au depus bilanţul contabil pentru anul 2012. Clasamentele au fost întocmite la nivel naţional, regional şi judeţean în funcţie de: performanţă globală în afaceri, productivitate, profit brut, cifră de afaceri, anul înfiinţării, CAEN, categorie firmă. În clasificarea firmelor (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari) s-au utilizat: numărul de salariaţi, domeniul de activitate (codul CAEN), cifra de afaceri şi activele totale ţinând cont de prevederile Legii nr.346/2004. Printre companiile premiate pentru activitatea desfăşurată s-a numărat şi RGIC Consultanţă SRL care s-a clasat pe locul 4 în clasamentul naţional în domeniul său de activitate.


Mai mult

În perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2013, la Complexul expoziţional Romexpo a avut loc târgul Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei - INDAGRA. Cu acest prilej, Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) şi-a prezentat oferta de produse şi servicii la standul revistei AgroTerra, publicaţie editată de RGIC. Punctul de atracţie al ofertei RGIC la ediţia din anul acesta l-a constituit prezentarea agriUStech - un program strategic integrat de dezvoltare a fermelor de cultură vegetală din România iniţiat şi susţinut în parteneriat de RGIC cu Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti. Acesta presupune dezvoltarea de 500 de ferme cultură vegetală cu suprafaţa cuprinsă între 500 - 1500 ha, asigurând soluţii integrate - seminţe, utilaje şi echipamente agricole din SUA, asistenţă tehnică, financiară şi desfacere pentru o perioadă de 7 ani. Pe durata expoziţiei Indagra, Dna. Otilia Manta, Preşedinte/CEO la Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a avut mai multe întâlniri la standul AgroTerra, întâlniri la care au participat şi cei doi invitaţi speciali din SUA - dl. dr. Thomas I. Wahl, profesor la North Dakota State University, Department of Agribusiness and Applied Economics and Assistant Director for Global Initiatives and Economic Development in the Agricultural Experiment Station of North Dakota şi dl. Donavon Johnson, Director Global Resources la North Dakota Trade Office (NDTO).


Mai mult

Vineri, 1 noiembrie 2013, la sediul RGIC din Bucureşti a avut loc trainingul intensiv de agribusiness şi managementul fermei. Ineditul acestui curs intensiv de pregătire l-a constituit faptul că participanţii, în număr 14, au fost fermieri tată şi fiu sau fiică - încercând astfel să se contruiască o ştafetă care să transmită, mai departe, în familie, pasiunea pentru agricultură. Prelegerile ai fost susţinute de lectori, români şi americani: dr. Thomas I. Wahl, profesor North Dakota State University, Department of Agribusiness and Applied Economics and Assistant Director for Global Initiatives and Economic Development in the Agricultural Experiment Station of North Dakota - "Agribusiness and marketing in American farms"; dl. DONAVON Johnson, Director of Global Resources North Dakota Trade Office (NDTO) - "U.S. EXIM Bank funding policies for Romanian farms"; Dna. Andreea Tudorie, inspector, Inspectia Muncii - "Legislaţia română privind participarea absolvenţiilor studii medii şi studenţilor români la cursuri organizate de universităţi americane"; Dl. profesor univ. dr. Ioan Oancea, Facultatea de Agricultură, USAMV Bucureşti, membru ASAS şi dr. Ştefan Mantea, Dir. Reţea Teritorială RGIC - "Managementul fermei agricole"; Prof. univ. Dr. Dr.H.C. Alexandru T. Bogdan, m.c. Academia Romana, m.o. Academia de ştiinţe Agricole şi Silvice: "Bazele ştiinţifice eco-economice şi bioeconomice ale managementului agroalimentar inovativ pentru progres social în spaţiul rural globalizat din sec XXI".


Mai mult

Vineri, 1 noiembrie 2013, la sediul RGIC a avut loc masa rotundă "Solutions for Agriculture and Rural Development in Romania". La întâlnirea moderată de Dna. Otilia Manta, Preşedinte/CEO, Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) au participant reprezentanti ai unor asociatii si uniuni profesionale din agricultura, reprezentanti ai mediului academic si universitar, specialişti din instituţii financiar bancare. Dl. DONAVON Johnson, Director Resource Management Group la North Dakota Trade Office (NDTO) a susţinut prezentarea "Financial solutions for export of equipment and technology from the U.S." din care cei prezenţi au putut afla astfel de oferta US EximBank privind posibilităţile de suport financiar oferit fermierilor români la importul de tehnologie şi echipamente din SUA. În cadul acestei mese rotunde a fost prezentat şi agriUStech - programul strategic integrat de dezvoltare a fermelor de cultură vegetală din România, iniţiat de RGIC Consultanţă şi dezvoltat în parteneriat cu Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti, cu asistenţa financiară a băncilor şi instituţiilor financiare internaţionale şi locale interesate de sectorul agricol.


Mai mult

În perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2013, la Complexul Expoziţional Romexpo va avea loc Ediţia a 18-a a Târgului Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei - INDAGRA. Cu acest prilej, cititorii revistei AgroTerra sunt invitaţi să viziteze standul publicaţiei din Pavilionul C1, stand unde este prezentată şi oferta de produse şi servicii a Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC).


Mai mult

Printre numeroasele delegaţii străine care şi-au anunţat prezenţa la ediţia 2013 a Expoziţiei Indagra se numără şi cea de la North Dakota State University (NDSU) şi North Dakota Trade Office (NDTO) din SUA. Aceasta nu este prima vizită a oamenilor de afaceri din sectorul agricol şi a profesorilor universitari din North Dakota la Indagra, ei fiind prezenţi şi la ediţii anterioare. Delegaţia americană urmează să viziteze şi standul revistei AgroTerra la expozitia Indagra, revistă editată de Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC).


Mai mult

Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a fost selectat să primească World quality Commitment Award (WQC) 2013 - Platinum Category, decernat de BID - Business Initiative Directions, cea mai importantă organizaţie privată din lume care premiază activitatea companiilor în domeniul calităţii. La procesul de selectie au participat companii din peste 178 de state. Premiul va fi înmânat doamnei Otilia Manta, Preşedinte/CEO al Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) cu prilejul editiei cu numarul 27 a World Quality Commitment Convention ce se va desfaşura la Paris, ceremonie la care vor fi prezente companii şi oameni de afaceri din peste 70 de ţări de pe întreg globul.


Mai mult

Secţia Comercială a Ambasadei SUA în România, în cooperare cu Secţia Economică din Ambasada SUA în Republica Moldova organizează o delegaţie agricolă comună româno -moldovenească în Statele Unite ale Americii, în perioada 7-16 septembrie 2013. Cu acest prilej delegaţia româno-moldovenească va avea întâlniri cu memebrii unor comunităţi româno-americane din SUA şi, bineînţeles, va vizita expoziţia BIG IRON FARM SHOW, manifestare ce reuneşte 80.000 de vizitatori şi mai mult de 800 de expozanţi, prezentând toate tipurile de maşini agricole, echipamente şi unelte. În cadrul acestei expoziţii, vizitatorii internaţionali sunt invitaţi la: - vizite la ferme mari vegetale şi zootehnice din North Dakota; - întâlniri cu producători, distribuitori, dealeri şi expozanti promovaţi şi în catalogul târgului; - conferinţe despre ultimele tehnologii şi inovaţii în echipamente agricole (tractoare, combine, silozuri, sere, sisteme de irigaţii, piese de schimb etc.) şi inputuri agricole (seminţe, fertilizatori, pesticide, etc.); - vizite la dealeri de maşini agricole;


Mai mult

Vineri, 26 iulie, la Vălenii de Munte (jud. Prahova) a avut loc un seminar despre rolul şi scopul antreprenoriatului în mediul rural. La manifestare, desfăşurată într-un cadru destins, informal, au participat reprezentanţi ai unor asociaţii profesionale din regiune, ai unor organizaţii neguvernamentale cu activitate în domeniul sprijinirii tinerilor în accesul pe piaţa muncii şi, bineînţeles, localnici. Cum este bine ştiut, o economie de piaţă funcţională are la bază micile afaceri, acestea contribuind esenţial la realizarea obiectivelor de bază ce stau în faţa oricărei societăţi: creşterea economică, competitivitatea, schimbările în structura economică şi ocuparea forţei de muncă. Afacerile mici reprezintă forma de bază a activităţii de antreprenoriat, constituind componenta numeric preponderentă. De asemenea, micile afaceri contribuie la ameliorarea situaţiei economice şi stimulează creşterea economică pe o cale relativ mai adecvată. Crearea întreprinderilor mici condiţionează formarea noilor locuri de muncă, ce asigură cu venituri deţinătorii acestora. Aceasta aduce implicit şi venituri Statului (prin sistemul de impozitare), care pot fi repartizate ulterior celorlalţi membri ai societăţii. O contribuţie esenţială aduc micile afaceri la diversificarea produselor şi serviciilor, creşterea calităţii lor şi, ca rezultat, este satisfăcută cererea consumatorilor. Un rol important le revine întreprinderilor mici şi în procesul inovaţional. Afacerile mici îşi concentrează tot potenţialul lor creativ şi material asupra elaborării unei sau două inovaţii. Aceasta face ca procesul inovaţional într-o afacere mică să fie mai productiv în comparaţie cu cel de la întreprinderea mare. Un alt moment important este climatul favorabil de creativitate din întreprinderile mici, care se caracterizează prin stimularea iniţiativei, cointeresarea materială şi morală a fiecărui lucrător în găsirea unor soluţii cît mai ieftine şi eficiente de muncă, valorificarea rapidă a ideilor aplicabile.


Mai mult

La Mamaia (jud. Constanţa) a avut loc recent un seminar despre modalităţi şi metode prin care poate creşte gradul de performanţă al agriculturii. Au fost astfel trecute în revistă, ca fiind determinante pentru eficientizarea agriculturii, gradul de tehnologizare al echipamentelor şi utilajelor, calitatea seminţelor şi materialului semincer, fertilizarea şi irigarea, condiţiile de depozitare. Bineînţeles, un rol aparte îl are şi factorul uman, fermierul şi specialiştii care îl ajută (tehnicieni, ingineri, cercetători, etc). În acest context a fost evidenţiat rolul tot mai important ce revine consultantului agribusiness. Un posibil portert robot al acestuia ar arăta astfel: absolvent agronomie, experienţă în marketing, PR şi dezvoltarea afacerilor, expertiză în piaţa de inputuri agricole (pesticide, seminţe, îngrăşăminte, maşini), expertiză ca broker pe piaţa de cereale, experienţă în coordonarea cercetării de piaţă, analize de piaţă şi studii de intelligence competitiv


Mai mult

La sediul RGIC Consultanţă a avut loc o dezbatere referitoare la parteneriatele pentru inovare. La întâlnire, moderată de dr. Ștefan Mantea, Director Reţea Teritorială RGIC, au participat reprezentanţi din mediul academic şi universitar, cu activate în sectorul CD. Parteneriatele europene pentru inovare abordează sub o nouă formă întregul lanţ de cercetare - dezvoltare - inovare, reunind părţile interesate din sectorul public şi privat de peste frontiere şi din diferite sectoare cu scopul de a accelera asimilarea inovării.


Mai mult

Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) au organizat, în perioada 10-12 iunie 2013, vizitarea Expoziţiei Internaţionale Fresh AgroMashov, ce s-a desfăşurat la Tel Aviv, Israel. Ediţia de anul acesta a fost consacrată prezentării celor mai noi tehnologii din domeniul agriculturii. Din delegaţia română au făcut parte reprezentanţi ai patronatelor şi asociaţiilor profesionale din agricultură precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. Marţi, 11 iunie, delegaţia din România a participat la deschiderea oficială a expoziţiei, eveniment la care a luat parte şi Preşedintele statului Israel, Shimon Peres. După vizitarea standurilor expozanţilor, delegaţia română a participat la o masă rotundă cu reprezentanţi ai unor companii israeliene interesate de parteneriate şi colaborări cu firme sau oameni de afaceri români cu activitate în domeniul agricol. Dintre firmele israeliene prezente la întâlnire sunt de amintit: afimilk, Yahav Hamias Group, Juran Tehnologies, AB Galil, Camera de Comerţ şi Industrie Israel România. Vizita în Israel a inclus, de asemenea, şi câteva tururi profesionale pentru prezentarea tehnologiilor israeliene în sectorul agricol. Astfel o primă vizită profesională a fost la Mop Lachish, centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul irigaţiilor situat in Sudul Israelului, urmată de vizitarea companiei NaanDanJain - lider mondial în producţia de echipamente şi tehnologii pentru irigaţii.


Mai mult

În această perioadă sunt în derulare sesiunile de consiliere în antreprenoriat, activitate ce se desfăşoară în cadrul proiectului "Dezvoltare durabilă în comunităţi rurale”, contract POSDRU 110/5.2/G/89660, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în OAMENI!”, implementat de SC Romair Consulting SRL, în calitate de Lider de parteneriat, alături de Asociaţia de Iniţiativă Locală Roman 2002 şi SC RGIC Consultanţă SRL. Sesiunile de consiliere au început în luna aprilie, în Regiunea NordEst, sub coordonarea experţilor SC RGIC Consultanţă, Partener 2 în cadrul proiectului şi se derulează în mai multe localităţi rurale din Regiune Nord EST. În cadrul activităţii de consiliere în antreprenoriat sunt furnizate o serie de servicii de specializate de consultanţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri, constând în: servicii de management, servicii de finanţare, servicii juridice, servicii de mareketing.


Mai mult

Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti împreună cu Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) organizează, pentru o delegaţie din România, vizitarea Expoziţiei Internaţionale Fresh Agro Mashov 2013 care va avea loc in perioada 11-12 Iunie 2013 in cadrul Centrului Expoziţional din Tel Aviv. Din delegaţia română fac parte reprezentanţiI ai administraţiei publice, fermieri, reprezentanţi ai mediului academic şi universitar din domeniul cercetării şi dezvoltării în agricultură, oameni de afaceri interesaţi să dezvolte relaţii de colaborare cu investitori israelieni. Programul deplasării în Israel mai cuprinde, pe lângă vizitarea expoziţiei, tururi profesionale la ferme şi unităţi de producţie agricole pentru schimb de experienţă şi best practice.


Mai mult

Miercuri, 24.04.2013, la sediul RGIC Consultanta a avut loc o dezbatere referitoare la problemele actuale cu care se confrunta agricultura romaneasca. La intlanire, moderata de dr. Stefan Mantea, Director Retea Teritoriala RGIC, au participat reprezentanti ai unor asociatii profesionale din sectrorul agricol. Din interventiile celor prezenti la intalnire a reiesit necesitatea implicarii statului in cateva actiuni majore, cum ar fi: efectuarea cadastrului la nivel national, posibilitati de creditare si asigurare in agricultura, refacerea sistemului de irigatii, stimularea activitatii de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii.


Mai mult

Ministerul Fondurilor Europene, prin Unitatea de Analiză, Programare şi Evaluare, a organizat o serie de focus grupuri în cadrul procesului de consultare la nivel naţional privind nevoile de dezvoltare în vederea pregătirii perioadei de programare 2014-2020. Aceste evenimente fac parte din procesul de consultare care are drept scop asigurarea unui cadru de colaborare cât mai transparent şi eficient în vederea pregătirii şi implementării fondurilor structurale pentru perioada 2014-2020. În procesul de consultare au fost implicaţi reprezentanţi ai instituţiilor publice, dar şi ai organizaţiilor din mediul economic, social, academic şi din societatea civilă, beneficiari care au implementat sau implementează proiecte cu finanţare europeană. Consultarea a fost organizată în cadrul proiectului “Servicii de consultanţă pentru identificarea nevoilor de dezvoltare post 2013”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POAT 2007-2013 şi implementat de Fondazione Giacomo Brodolini.


Mai mult

Miercuri, 17 aprilie 2013, la sediul Fundaţiei Româno-Americană (RAF) a avut loc dezbaterea ”O creditare mai echitabilă a fermelor mici şi mijlocii din România. Posibile soluţii pentru următoarea perioadă de programare 2014-2020”, organizată de Centrul Român de Politici Europene (CRPE) şi Fundaţia Româno-Americană (RAF). După cum este bine cunoscut, creditarea producătorilor mici şi mijlocii în România reprezintă unul dintre aspectele stringente ce trebuie abordate în definirea perspectivelor de dezvoltare ale agriculturii româneşti pentru următorul cadru financial multianual al Uniunii Europene. Datele arată că sectorul bancar nu reuşeşte să acopere nevoia de capital a acestei categorii majoritare în agricultura din România, pentru care accesul la credite cu dobânzi competitive este esenţial pentru a ieşi din cercul vicios al subdezvoltării.


Mai mult

Joi, 24 ianuarie, la Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, a avut loc examenul de absolvire pentru cele două grupe de cursanţi absolvenţi ai cursului de calificare pentru meseria de ospătar. Cursurile de calificare profesională în meseriile de administrator pensiune şi bucătar în judeţul Mehedinţi s-au finalizat cu examenele de absolvire care au avut loc pe data de 28 ianuarie 2013 la pensiunea Steaua Dunării din Eşelniţa, toţi cursanţii - administratori de pensiune,ospătari, bucătari - absolvind cu brio examenele atât proba scrisă, cât şi cea orală. Tot luni, 28 ianuarie 2013, la Hotel Silvia din Sinaia a avut loc examenul de absolvire al participanţilor la cursul de calificare profesională în meseria de bucătar din judeţul Prahova. Cursurile fac parte dintr-un amplu program de formare profesională derulat în cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620). La acest curs au participat 18 persoane din mediul rural din regiunea Sud-Muntenia. Toate cele 18 persoane înscrise au promovat examenul, care a constat într-un test-grilă de specialitate şi o probă practică, în care li s-a cerut să realizeze câte două preparate culinare. Cursul s-a desfăşurat în perioada 17 septembrie 2012 – 25 ianuarie 2013 şi a însumant 720 de ore: 240 de ore de pregătire teoretică şi 480 de ore de instruire practică în cadrul mai multor pensiuni turistice din Prahova. Curricula a inclus teme precum: tehnologia meseriei, organizarea locului de muncă şi planificarea activităţii, igiena şi securitatea muncii, comunicarea la locul de muncă şi lucrul în echipă etc. Pe 25 ianuarie 2013, la complexul Miruna din Periprava, judeţul Tulcea, au avut loc examenele de absolvire ale participanţilor la cursurile de calificare profesională în meseria de ospătar, respectiv cameristă.


Mai mult

ASOCIATIA DE DEZVOLTARE IN AFACERI (ADA) a organizat marti, 22 ianuarie 2013, ora 10.00 in aula Bibliotecii Academiei Romane din Bucuresti, Calea Victoriei nr.125 conferinţa nationala de incheiere a proiectului „Dezvoltare Durabila a Resurselor Umane pentru Turismul Rural din Romania!” (ID 54620), cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Implementat, pe o perioada de 36 de luni in regiunile Sud-Vest, Sud-Muntenia şi Sud-Est, de Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA) în colaborare cu 9 parteneri naţionali şi transnaţionali: A.N.T.R.E.C. România şi structurile sale regionale A.N.T.R.E.C. Mehedinţi şi A.N.T.R.E.C. Tulcea, SC Formare Managerială în Turism (FMT) SRL, SC Cardinal Jobs SRL, SC Euro Link-Consultants SRL, SC RGIC Consultanţă SRL, Organizaţia Naţională a Greciei pentru Turism (GNTO) şi Reţeaua Atena de Experţi Colaboratori (ANCE) din Grecia proiectul a atins tintele propuse contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a turismului rural românesc.


Mai mult

RGIC Consultanţă organizează marţi, 22 ianuarie 2013, ora 10:00, la Biblioteca Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125), Sala “ION HELIADE RĂDULESCU” o sesiune de dezbateri legate de Strategia Naţională pentru Agricultură PNDR 2014-2020 şi Strategia Agricolă Europeană 2030


Mai mult

În perioada 18 - 27 ianuarie 2013, la Berlin se desfăşoară Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „SĂPTĂMÂNA VERDE”. La această importantă manifestare Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) este reprezentat de dl. profesor dr. ing. academician Alexandru T. Bogdan, consilier pentru programe şi strategii al preşedintelui RGIC, dna. Otilia Manta. Academicianul Alexandru T. Bogdan este o eminentă personalitate ştiinţifică şi didactică, director al Centrului de Studii şi Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică „Acad. David Davidescu” şi membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu – Şişeşti”. Cu peste 360 articole publicate în ţară şi străinătate, 16 manuale şi cursuri universitare, 22 brevete de invenţii, prof. univ. dr. ALEXANDRU T. BOGDAN a primit Premiul Ion Ionescu de la Brad al Academiei Române (1983); Diploma Meritul Academic a Academiei Române (2006); Diplomă de excelenţă a Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie şi a Facultăţii de Zootehnie Iaşi (2006). Unul din cele mai renumite si apreciate studii ale academicianului Alexandru Bogdan este Eco-Bio -Economie - o noua paradigmă!


Mai mult

Miercuri, 12 decembrie 2012, a avut loc ediţia a XII-a a Galei Premiilor Business Press. Cu acest prilej doamnei Otilia Manta, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) i-a fost decernat Premiul Business Press 2012 pentru calitatea serviciilor de consultanta pentru accesarea fondurilor europene.


Mai mult

Joi, 29 noiembrie 2012, la Pensiunea Danubia din Eşelniţa, judeţul Mededinţi, a avut loc workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizat de ANTREC Mehedinţi (sub coordonarea Dnei.Mariana Molnar, Preşedinte Antrec Mehedinţi, Expert Coordonator Regional), în calitate de partener, şi Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA), în calitate de beneficiar al proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. La eveniment au participat parteneri implicaţi în proiect, reprezentanţi ai autorităţilor locale, patroni de pensiuni şi cursanţi participanţi la cursurile derulate în cadrul proiectului în regiunea Sud Vest. În cadrul workshop-ului a fost subliniat rolul parteneriatelor locale şi regionale, punându-se accent pe beneficiile acestui tip de colaborare şi contribuţia acestora la îndeplinirea obiectivelor proiectului. Prezentările au fost urmate de discuţii la care au participat viceprimari ai unor localităţi din zonă, proprietari şi administratori de pensiuni, reprezentanţi ai Administraţiei Parcului Natural Porţile de Fier, ai Asociaţiei Cazanele Dunării etc.


Mai mult

Marţi, 27 noiembrie 2012, la Hotel Ibis Nord din Bucureşti a avut loc workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizat de Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA), în calitate de beneficiar, şi de ANTREC România, în calitate de partener, în cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În cadrul workshop-ului a fost subliniat rolul parteneriatelor locale şi regionale, punându-se accent pe beneficiile acestui tip de colaborare şi contribuţia acestora la îndeplinirea obiectivelor proiectului. La eveniment au participat parteneri implicaţi în proiect, reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, operatori de turism şi reprezentanţi ai mediului universitar.


Mai mult

Luni, 26 noiembrie 2012, la Pensiunea Doina din Eşelniţa, judeţul Mededinţi, a avut loc workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizat de ANTREC Mehedinţi, în calitate de partener, şi Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA), în calitate de beneficiar al proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. La eveniment au participat parteneri implicaţi în proiect, reprezentanţi ai autorităţilor locale, patroni de pensiuni si cursanti participanti la cursurile derulate in cadrul proiectului in regiunea Sud Vest. În cadrul workshop-ului a fost subliniat rolul parteneriatelor locale şi regionale, punându-se accent pe beneficiile acestui tip de colaborare şi contribuţia acestora la îndeplinirea obiectivelor proiectului. Prezentările au fost urmate de discuţii la care au participat viceprimarii din Eşelniţa şi Dubova – localităţi în care există foarte multe pensiuni turistice -, proprietari şi administratori de pensiuni din zonă, reprezentanţi ai Comunităţii Cehe, ai Administraţiei Parcului Natural Porţile de Fier, ai Asociaţiei Cazanele Dunării etc.


Mai mult

Vineri, 23 noiembrie 2012, la Pensiunea Miruna din Periprava, judeţul Tulcea, a avut loc workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizat de Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA) în cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. La eveniment au participat parteneri implicaţi în proiect, reprezentanţi ai autorităţilor locale, patroni de pensiuni si cursanti participanti la cursurile derulate in cadrul proiectului in regiunea Sud Est. În cadrul workshop-ului a fost subliniat rolul parteneriatelor locale şi regionale, punându-se accent pe beneficiile acestui tip de colaborare şi contribuţia acestora la îndeplinirea obiectivelor proiectului.


Mai mult

Cursul de calificare profesională în meseria de cameristă din judeţul Tulcea s-a finalizat cu examenul de absolvire care a avut loc vineri, 23 noiembrie 2012, la pensiunea Miruna din localitatea Periprava. Cursul face parte dintr-un amplu program de formare profesională derulat în cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620) Cursul s-a desfăşurat în perioada 17 septembrie - 16 noiembrie 2012 şi a însumant 360 de ore: 120 de ore de pregătire teoretică şi 240 de ore de instruire practică în cadrul mai multor pensiuni turistice din Periprava. Curricula a inclus teme precum: tehnologia meseriei, organizarea locului de muncă şi planificarea activităţii, igiena şi securitatea muncii, comunicarea la locul de muncă şi lucrul în echipă etc.


Mai mult

Cursul de calificare profesională în meseria de cameristă în judeţul Mehedinţi s-a finalizat cu examenul de absolvire care a avut loc pe data de 20 noiembrie 2012 la pensiunea Steaua Dunării din localitatea Eşelniţa. Cursul face parte dintr-un amplu program de formare profesională derulat în cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620) 17 persoane au participat la cursul desfăşurat în perioada 17 septembrie - 16 noiembrie 2012, care a presupus 360 de ore: 120 de ore de pregătire teoretică şi 240 de ore de instruire practică în cadrul mai multor pensiuni turistice din Eşelniţa. Curricula include teme precum: tehnologia meseriei, organizarea locului de muncă şi planificarea activităţii, igiena şi securitatea muncii, comunicarea la locul de muncă şi lucrul în echipă etc.


Mai mult

Vineri, 16 noiembrie 2012, la Pensiunea Miruna din Periprava, judeţul Tulcea, a avut loc workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizat de Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA) în cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul, care se va finaliza la începutul lui 2013, urmăreşte realizarea cursuri de formare şi perfecţionare pentru 540 de persoane din zonele rurale din regiunile Sud-Est, Sud-Muntenia şi Sud-Vest. Cursanţii, selectaţi dintr-un grup ţintă de 1500 de persoane, sunt atât angajaţi din domeniul turismului rural, cât şi şomeri sau persoane angajate în agricultura de subzistenţă, care îşi doresc să profeseze în turismul rural. Cursurile de perfecţionare sau calificare sunt organizate pentru patru meserii: administrator de pensiune turistică, cameristă, bucătar şi ospătar.


Mai mult

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in colaborare cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), a organizat, in data de 1 noiembrie a.c., editia jubiliara a XX-a a Topului National al Firmelor Private din Romania. Anul acesta, în realizarea top-urilor, a fost introdus un indicator complex, IPGA – Indicator de Performanţă Globală în Afaceri, calculat ca media ponderată a locurilor ocupate de o firmă în clasamentele naţionale, regionale şi judeţene după criteriile menţionate în continuare.


Mai mult

Doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), a avut miercuri, 31 octombrie, la sediul Centrului National RGIC de formare profesionala o intalnire cu domnul Dean Gorder, Executive Director la Nord Dakota Trade Office (NDTO) si cu domnul Larry White, International Agribusiness Manager (NDTO). Cei doi oameni de afaceri americani s-au aflat in fruntea delegatiei U.S. Agri-Business care a vizitat Romania in perioada 29 octombrie - 2 noiembrie. Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti impreuna cu RGIC Consultanta au asigurat un program amplu delegatiei americane ce a cuprins vizite la ferme agricole si la sisteme de irigatii din Moldova si Muntenia. Astfel, luni, 28 octombrie 2012, delegatia din SUA insotita de dl. dr. Stefan Mantea, Director retea nationala RGIC si dl. domnul Gabriel Popescu, Specialist Comercial la Serviciul Comercial la Ambasadei SUA in Romania au vizitat canalul de irigatii Siret - Dunare iar marti, 29 octombrie, au fost vizitate sisteme de irigatii (statii pompare, canale) din judetul Teleorman. Vineri, 2 noiembrie, delegatia americana a vizitat mai multe ferme agricole din judetele Calarasi si Ilfov.


Mai mult

În perioada 31 octombrie - 4 noiembrie 2012, la Complexul expoziţional Romexpo are loc târgul Targului International de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei - INDAGRA. Cu acest prilej, Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) îşi prezinta oferta de produse şi servicii la standul propriu din Pavilionul C1.


Mai mult

Marti, 30.10.2012, la Sinaia, a avut loc conferinţa anuală privind stadiul implementării Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane “POSDRU - Principalul instrument pentru formare, ocupare şi incluziune socială din România”, obiectivul principal al evenimentului fiind comunicarea rezultatelor atinse în implementarea POSDRU. La conferinta au participat, printre altii, dna. Mariana Campeanu, Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, dl. Cristian Ababei, Director General AMPOSDRU, reprezentanti ai Uniunii Europene ai Organismelor Intermediare regionale si nationale si bineinteles beneficiari care au implementat sau implementeaza proiecte finantate prin POS DRU. Cu prilejul conferintei au fost prezentate 11 proiecte de succes finantate prin FSE, scopul principal al acestor prezentari fiind schimbul de bune practici. Printre proiectele de succes selectate pentru a fi prezente cu stand propriu la evenimentul de la Sinaia s-a numarat si proiectul "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc!" (POSDRU/68/5.2/S/36694), beneficiar RGIC Consultanta SRL.


Mai mult

O nouă etapă importantă în cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620) este în plină desfăşurare: cursurile de calificare profesională în meseriile de administrator pensiune turistică, ospătar, bucătar şi cameristă. Cursurile de calificare reprezintă, alături de cursurile de perfecţionare în aceleaşi meserii, una din activităţile principale ale proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620), implementat de Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA) - în calitate de beneficiar - în regiunile Sud-Vest, Sud-Muntenia şi Sud-Est, şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Mai mult

În săptămâna 29 octombrie - 2 noiembrie, la C N F P RGIC din Bucureşti, va avea loc primul curs de consultant în agribusiness destinat tinerilor fermieri implicaţi în activitatea fermelor. Cursul este organizat de RGIC Consultanţă în parteneriat cu prestigioasa North Dakota State University (NDSU) (prin The College of Agriculture, Food Systems and Natural Resources şi The North Dakota Experiment Station) şi reprezintă o premieră pentru piaţa serviciilor de formare profesională pentru agricultură. Prima serie de 15 cursanţi va fi pregatită de lectori români şi americani .


Mai mult

Marţi, 11 septembrie 2012, la Pensiunea Miruna din Periprava, judeţul Tulcea, a avut loc workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizat de Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA) în cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Mai mult

Consecvent politicii sale de susţinere a fermierilor români prin publicarea de informaţii şi sinteze la zi având ca subiect agricultura naţională, Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă IFN (RGIC) S.A., anunţă lansarea "Ghidului de finanţare pentru agricultură ", un instrument util şi necesar fermierilor români şi celor care doresc să investească în agricultură. În opinia doamnei Otilia Manta, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă IFN (RGIC) S.A, "decizia realizării acestui ghid a plecat de la premisa că un om informat este un om câştigat, un om care are deja un pas înainte în faţa celorlalţi atunci când vrea să întreprindă ceva. În acest sens, ghidul ajută la identificarea surselor de cofinanţare pentru cei care investesc sau au intenţia să investească în agricultura noastră. De asemenea, prin ghidul de finanţare, vrem ca RGIC IFN să fie perceput ca un actor care caută şi oferă soluţii financiare pentru fermierii români. Astfel, dovedim că RGIC IFN este un partener de încredere pentru cei care cred în viitorul european al agriculturii noastre, viitor ce depinde în primul rând de priceperea gospodarilor ei dar şi de posibilitatea de a avea la îndemână soluţii optime financiare".


Mai mult

Joi, 6 septembrie 2012, la Hotel Avis din Bucureşti a avut loc workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizat de ANTREC România – în calitate de partener - şi Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA) – în calitate de beneficiar, în cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Mai mult

SC RGIC Consultanţă SRL, în calitate de beneficiar, anunţă încheierea perioadei de implementare a proiectului strategic "Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc" (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Bugetul total a fost de 18.129.999,78 lei, din care 15580921.81 lei finanţarea acordată de Uniunea Europeană prin intermediul Fondului Social European. Proiectul a debutat în septembrie 2009 şi s-a încheiat la 31 august 2012.


Mai mult

Vineri, 17 august 2012, la Hotel Tropical din Drobeta Turnu Severin a avut loc workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale , organizat de ANTREC Mehedinţi – în calitate de partener - şi Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA) – în calitate de beneficiar, în cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Mai mult

Obiectivul proiectului Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!, aflat acum în ultima lună de implementare, a fost dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale, în regiunile Nord-Est, Centru, Sud Muntenia, Vest şi Nord Vest în vederea accesului şi dezvoltării sustenabile în ocupare, în activităţi non agricole, pe o piaţă a muncii flexibilă şi inclusivă. Proiectul a fost structurat pe 3 componente, ce au cuprins pachete de activităţi specifice:


Mai mult

La începutul lunii iulie, în Amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române, a avut loc conferinţa naţională de încheiere a proiectului strategic "Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc" (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Implementat pe o perioadă de 36 de luni de RGIC Consultanţă în colaborare cu 11 parteneri naţionali şi transnaţionali, proiectul şi-a atins obiectivul principal propus, anume desfăşurarea de sesiuni de formare profesională pentru patru profesii din domeniul turismului rural (administrator pensiune, bucătar, cameristă şi ospătar).


Mai mult

În data de 16 iulie 2012 la Hotel Ibis din Bucureşti a avut loc un workshop dedicat absolvenţilor cursului de calificare în meseria de administrator de pensiune turistică, organizat în cadrul proiectului “Resursa umana, investitie valoroasa în turismul rural românesc!” (ID 36694) Investeste în oameni!, implementat de SC RGIC Consultanta SRL, în calitate de beneficiar, şi cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Obiectivul workshop-ului a fost furnizarea de asistenţă pentru iniţierea unei afaceri în turismul rural, inclusiv asistenţă privind modalităţile de accesare şi utilizare a oportunităţilor de finanţare.


Mai mult

Marţi, 3 iulie 2012, ora 10.00, în Amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române a avut loc conferinţa naţională de închidere a proiectului "Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc" (ID 36694), cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni! Conferinţa a avut ca scop prezentarea obiectivelor şi reuşitelor proiectului aflat la încheierea perioadei de implementare. La eveniment au participat echipa de proiect, parteneri, experţi implicaţi în implementare, reprezentanţi ai administraţiei publice, ai sindicatelor si patronatelor, ai mediului academic si universitar precum si ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, reprezentanţii mass-media ş.a. Cu acest prilej, doamna Otilia Manta, Manager de proiect a declarat urmatoarele:


Mai mult

SC RGIC Consultanţă SRL organizează marţi, 3 iulie 2012, ora 10.00, în Amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române, conferinţa naţională de încheiere a proiectului strategic "Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc" (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Implementat pe o perioadă de 36 de luni de RGIC Consultanţă în colaborare cu cei 11 parteneri naţionali şi transnaţionali: A.N.T.R.E.C. România, A.N.T.R.E.C. Bihor, A.N.T.R.E.C. Caraş Severin, A.N.T.R.E.C. Braşov, A.N.T.R.E.C. Neamţ, Asociaţia de Turism Apuseni, SC Formare Managerială în Turism (FMT), Cardinal Jobs, SC Euro-Link Consultants SRL, Organizaţia Naţională a Greciei pentru Turism (GNTO) şi Reţeaua Atena de Experţi Colaboratori (ANCE), proiectul a atins obiectivele propuse contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a turismului rural românesc.


Mai mult

Miercuri, 6 iunie 2012, ora 10.00, la Sangov a avut loc un workshop privind Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale. Evenimentul a fost organizat de ANTREC România - în calitate de partener - şi SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL – în calitate de beneficiar, în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În cadrul workshop-ului au fost dezbătut rolul parteneriatelor strategice locale şi regionale pentru dezvoltarea resurselor umane din mediul rural, pentru diversificarea economiei rurale, pentru revitalizarea zonelor rurale prin dezvoltarea turismului. Sunt deosebit de importante, în acest sens, parteneriatele pe care ANTREC România, în calitate de coordonator regional, le-a încheiat cu primării, consilii judeţene, agenţii de ocupare a forţei de muncă, agenţii de turism, asociaţii de patronate, ONG-uri şi alte instituţii din regiunea Sud-Muntenia relevante pentru dezvoltarea resurselor umane.


Mai mult

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat în 2011 primul proiect la nivel naţional pentru sprijinirea financiară a producătorilor agricoli care deţin ferme de semi-subzistenţă. În 2012, proiectul continuă cu a doua sesiune de depunere de proiecte în perioada 15 mai - 29 iunie! De sprijinul financiar, acordat prin intermediul proiectului cofinanţat de FEADR, vor beneficia peste 50.000 de fermieri care, timp de 5 ani, vor primi 1.500 Euro/an pentru dezvoltarea fermelor de semi-subzistenţă pe care le deţin. Prin programul administrat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se vor acorda gratuit servicii de consiliere şi consultanţă fermierilor care deţin ferme de semi-subzistenţă în vederea întocmirii planului de afaceri şi a dosarului de aplicaţie pentru accesarea fondurilor.


Mai mult

Vineri, 25 mai 2012, ora 10.00, la Resita, judeţul Caras Severin au avut loc conferinţa regionala şi workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizate de ANTREC Caras Severin - în calitate de partener - şi SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL – în calitate de beneficiar, în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Evenimentul face parte din activităţile de informare şi promovare ale proiectului, al cărui principal obiectiv este dezvoltarea resurselor umane din domeniul turismului rural.


Mai mult

Miercuri, 6 iunie 2012, ora 10.00, la Complexul Astoria din Snagov va avea loc un workshop privind Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale. Evenimentul este organizat de ANTREC România - în calitate de partener - şi SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL – în calitate de beneficiar, în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În cadrul workshop-ului va fi dezbătut rolul parteneriatelor strategice locale şi regionale pentru dezvoltarea resurselor umane din mediul rural, pentru diversificarea economiei rurale, pentru revitalizarea zonelor rurale prin dezvoltarea turismului. Sunt deosebit de importante, în acest sens, parteneriatele pe care ANTREC România, în calitate de coordonator regional, le-a încheiat cu primării, consilii judeţene, agenţii de ocupare a forţei de muncă, agenţii de turism, asociaţii de patronate, ONG-uri şi alte instituţii din regiunea Sud-Muntenia relevante pentru dezvoltarea resurselor umane.


Mai mult

Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a primit Premiul Internaţional “Arch of Europe for quality and technology in Gold Category“, decernat de BID - Business Initiative Directions, cea mai importantă organizaţie privată din lume care premiază activitatea companiilor în domeniul calităţii. Premiul atestă contribuţia adusă de Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) mediului de afaceri, pentru înaltele standarde şi profesionalismul demonstrate prin performanţe de prestigiu. Premiul şi certificatul de calitate QC 100 au fost decernate cu prilejul celei de a 38-a Convenţii International Arch of Europe, ce s-a desfaşurat la Frankfurt. La manifestare au luat parte companii şi oameni de afaceri din 173 de ţări de pe întreg globul. Printre companiile premiate, alături de RGIC, se numără: Indian Oil Corp. Ltd şi Tata Elxi (India), Turner Construction (filiala americană din Emiratele Arabe Unite, celebră prin faptul că a construit celebrul Burj Dubai Tower - cea mai înaltă construcţie din lume), Hong Yuen Electronics ltd (China), Epal SA (Grecia), Vendome International Corporation (Japonia - lider internaţional bijuterii şi accesorii de lux), etc


Mai mult

În perioada 8 - 13 mai 2012 a avut loc o vizită de studii în insula Chios din Grecia, acţiune derulată în cadrul proiectului "Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din Romînia!" (ID 54620). Obiectivul vizat a fost transferul de bune practici şi experienţe privind diversificarea economiei rurale, promovarea egalităţii de şanse, protecţia mediului şi a patrimoniului cultural în mediul rural. Proiectul este implementat de Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA) – în calitate de beneficiar, şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Mai mult

Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti împreună cu Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) organizează, pentru o delegaţie din România, vizitarea Expoziţiei Internaţionale Agritech de la Tel Aviv, în perioada 14 - 20 mai 2012. Din delegaţia română fac parte fermieri, profesori universitari, oameni de afaceri interesaţi să dezvolte relaţii de colaborare cu investitori israelieni. Programul deplasării în Israel mai cuprinde, pe lângă vizitarea expoziţiei, tururi profesionale la ferme şi unităţi de producţie agricole pentru schimb de experienţă şi best practice în domeniul agrotehnologiilor, în special pentru sere de legume şi ferme zootehnice. Organizarea şi participarea unei delegaţii române la Agritech nu este o premieră pentru Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC). Astfel, la ediţia din 2009 a acestui târg, RGIC împreună cu Institutul Israelian pentru Export&Cooperare Internaţională şi Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti au organizat, pentru o delegaţie din România, vizitarea Expoziţiei Internaţionale Agritech de la Tel Aviv. Delegaţia română, care a numărat peste 50 de persoane, a fost cea mai numeroasă din delegaţiile străine prezente la acest important eveniment expoziţional consacrat agriculturii.


Mai mult

Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internaţională de la Tel Aviv, Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti şi RGIC Consultanţă organizează, pentru o delegaţie din România, vizitarea Expoziţiei Internaţionale Agritech de la Tel Aviv, în perioada 15 -17 mai 2012.


Mai mult

Secţia Comercială a Ambasadei ISRAEL la Bucureşti, Institutul Israelian pentru Export şi Cooperare Internaţională şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a organizat joi, 8 martie 2012, la Hotelul Intercontinental din Bucureşti Israelian - Romanian Agribusiness&Technology Forum. La acest eveniment de afaceri israeliano - român au participat dl. Yitzhak Kiriati, Director Departament


Mai mult

Joi, 8 martie 2012, ora 10.00, la Piatra Neamt a avut loc conferinţa regională şi workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizate de ANTREC Neamţ - în calitate de partener - şi SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL – în calitate de beneficiar, în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Conferinţa şi workshop-ul fac parte din activităţile de informare şi promovare ale proiectului, al cărui principal obiectiv este dezvoltarea resurselor umane din domeniul turismului rural.


Mai mult

Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) urmează să primească Premiul Internaţional “Arch of Europe” - Gold Category, decernat de BID - Business Initiative Directions, cea mai importantă organizaţie privată din lume care premiază activitatea companiilor în domeniul calităţii. Domnul Jose E. Prieto, Preşedintele BID, motiva alegerea organizaţiei pe care o conduce de a înmâna Premiul “Arch of Europe” Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă prin faptul că RGIC împărtăşeşte aceleaşi valori în care BID crede şi pe care le promovează: inovare, flexibilitate şi o cultură a calităţii.


Mai mult

Luni, 20 februarie 2012, ora 10.00, la Sala de Conferinţe din incinta Hotel Andy din Bucureşti a avut loc workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizat de ANTREC România - în calitate de partener - şi SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL – în calitate de beneficiar, în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Mai mult

Miercuri, 8 februarie 2012, ora 10.00, la Pensiunea Cretu din Bran, judeţul Braşov, a avut loc conferinţa regională Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, urmată de un workshop, organizate de ANTREC Braşov - în calitate de partener - şi SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL – în calitate de beneficiar, în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Evenimentul face parte din activităţile de informare şi promovare ale proiectului, al cărui principal obiectiv este dezvoltarea resurselor umane din domeniul turismului rural. Proiectul, care a debutat în august 2009 şi se va desfăşura până în luna august a acestui an, urmăreşte realizarea de traininguri şi cursuri de perfecţionare şi calificare pentru 830 de persoane din zonele rurale din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Muntenia şi Centru, care au fost selectate dintr-un grup-ţintă de 2030 de persoane.


Mai mult

Joi, 26 ianuarie 2012, ora 10.00, la Complex Herăstrău din Bucureşti a avut loc workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizat de ANTREC România - în calitate de partener - şi SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL – în calitate de beneficiar, în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Mai mult

Joi, 26 ianuarie 2012, ora 10.00, la Complex Herăstrău din Bucureşti are loc workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizat de ANTREC România - în calitate de partener - şi SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL – în calitate de beneficiar, în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Evenimentul face parte din activităţile de informare şi promovare ale proiectului, al cărui principal obiectiv este dezvoltarea resurselor umane din domeniul turismului rural. Proiectul, care a debutat în august 2009 şi se va desfăşura până în luna august a acestui an, urmăreşte realizarea de traininguri şi cursuri de formare, perfecţionare şi recalificare pentru 830 de persoane din zonele rurale din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Muntenia şi Centru, care au fost selectate dintr-un grup-ţintă de 2030 de persoane.


Mai mult

Joi, 19 ianuarie 2012, ora 10.00, la sala de conferinţe a hotelului CARA din Piteşti a avut loc conferinţa regională şi workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizat de Cardinal Jobs - în calitate de partener - şi SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL – în calitate de beneficiar, în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Mai mult

Joi, 19 ianuarie 2012, ora 10.00, la sala de conferinte a hotelului CARA din Pitesti are loc conferinţa regională şi workshop-ul Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, organizat de Cardinal Jobs - în calitate de partener - şi SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL – în calitate de beneficiar, în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694) Investeşte în oameni!, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Mai mult

Luni, 19 decembrie 2011, la Salonul Albastru din incinta Complexului Agronomie a avut loc Gala Premiilor RGIC 2011, eveniment prin care Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a premiat personalităţi de prestigiu din mediul academic, financiar bancar, din diplomaţie, organizaţii profesionale, mass media şi administraţie publică. La 10 ani de activitate pe piaţa serviciilor de consultanţă, Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a ţinut astfel să marcheze şi să onoreze contribuţia unor personalităţi ale societăţii româneşti la dezvoltarea agriculturii şi a mediului rural din România.


Mai mult

Marţi, 13 decembrie 2011, la Pensiunea Davidoff din Băile Felix, judeţul Bihor, a avut loc examenul de absolvire a cursului de calificare pentru someri în meseria de cameristă. Cursul, desfasurat în perioada 3 octombrie – 12 decembrie 2011, face parte din programul de formare profesionala derulat în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694) Investeşte în oameni!, implementat de SC RGIC CONSULTANTA SRL, în calitate de beneficiar. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, si se va derula pâna în 2012.


Mai mult

Marţi, 6 decembrie 2011, Asociaţia Consultanţilor din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) şi-a prezentat bilanţul activităţilor din anul 2011 şi previzionarea direcţiilor de acţiune care se impun a fi abordate în anul 2012. Cu prilejul acestui eveniment au avut loc şi alegerile pentru funcţiile de Preşedinte, Vicepreşedinte şi membrii în Consiliul Director al ACRAFE. Noua conducere a ACRAFE va fi asigurată de: domnul Radu Onofrei - Preşedinte, doamna Otilia Manta - Vicepreşedinte, domnul Marian Dobrilă - Vicepreşedinte, domnul Mircea Leonte - Vicepreşedinte, domnul Costin Şorici - Vicepreşedinte şi domnul Paul Savin - Vicepreşedinte.


Mai mult

Miercuri, 7 decembrie 2011, a avut loc ediţia XI-a a Galei Premiilor Business Press. Cu acest prilej, Doamnei Otilia Manta, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) i-a fost decernat Premiul Business Press 2011 pentru buna colaborare şi încrederea acordată publicaţiei Business Press. Gala Premiilor Business Press a premiat de-a lungul anilor companii multinaţionale, firme de prestigiu, societăţi comerciale şi microîntreprinderi fiind locul ideal de întâlnire pentru oameni de afaceri, politicieni, reprezentanţi ai administraţiilor locale şi jurnalişti.


Mai mult

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în colaborare cu Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) şi cu Fondul Român de Contragarantare (FRC), a organizat la Palatul Parlamentului, în data de 4 noiembrie a.c., ediţia a XIX-a a Topului Naţional al Firmelor Private din România.


Mai mult

O etapă importantă în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694) a ajuns la final odată cu încheierea programului de formare profesională pentru creşterea competenţelor profesionale în meseriile de administrator pensiune turistică, ospătar, bucătar şi cameristă. Aceste cursuri de perfecţionare reprezintă una din activităţile esenţiale ale proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!” (ID 36694), implementat de SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL, în calitate de beneficiar şi cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Mai mult

Între 15-19 noiembrie 2011, la Complexul expoziţional Hanovra (Messegelände Hannover), va avea loc târgul Agritechnica, veritabil punct de întâlnire al tehnologiei agricole din lumea întreagă. Aici se prezintă inovaţii, se creează noi tendinţe şi se discută viziuni din acest important domeniu. Cu acest prilej, Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) îşi va prezenta oferta de produse şi servicii. Pentru Doamna Otilia Manta, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), prezenţa companiei la acest important eveniment expoziţional este firească şi utilă pentru ca: "Agritechnica Hanovra reprezintă o platformă de business pentru agricultură şi dezvoltare rurală, locul unde se întâlnesc toţi actorii importanţi de pe piaţa mondiala de agri business. Prezenţa noastră aici este, în acest sens, firească, având astfel oportunitatea să prezentăm vizitatorilor şi expozanţilor proiectele strategice - cum este agriUStech - pe care compania noastra le-a dezvoltat şi pe care le implementează. Agritechnica este locul cel mai potrivit dacă vrei să cunoşti şi să fii cunoscut în domeniul agribusiness, la nivel global."


Mai mult

RGIC Consultanţă SRL împreună cu partenerii din cadrul proiectului strategic “Resursa Umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc” (ID 36694) organizează o vizită de studiu în Grecia, regiunea Macedonia, în perioada 14 noiembrie – 19 noiembrie 2011, pentru realizarea unui transfer de experienţă şi bune practici privind diversificare economiei rurale, promovarea egalităţii de şanse, protecţia mediului şi a patrimoniului cultural în mediul rural. Printre obiectivele acestei acţiuni se numără culegerea de informaţii la faţa locului, prin vizite concrete, cunoaşterea unor experienţe de succes în domeniul turismului rural, precum şi încheierea de parteneriate cu organizaţii similare din Grecia, care să contribuie la dezvoltarea resurselor umane din mediul rural din România. În delegaţia care face deplasarea în Grecia se află reprezentanţi ai beneficiarului - RGIC Consultanţă SRL şi ai partenerilor naţionali implicaţi în implementarea proiectului “Resursa Umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc” - ANTREC România, ANTREC Bihor, ANTREC Caraş Severin, ANTREC Neamţ, ANTREC Braşov, Cardinal Jobs, Euro-Link Consultants şi Asociaţia de Tursim Apuseni. Oficiile de gazdă pentru delegaţia din România sunt asigurate de partenerii transnaţionali din cadrul proiectului - GNTO (Organizaţia Naţională a Greciei pentru Turism) şi ANCE (Reţeaua Atena de Experţi Colaboratori).


Mai mult

Joi, 21 octombrie 2011, a avut loc cea de-a treia ediţie din seria conferinţelor tematice "Business Press Agricol", cu tema "Strategii de dezvoltare în domeniul agricol şi în industria agro-alimentară prin atragerea de fonduri europene", manifestare organizată de Grupul BUSINESS PRESS. Cu acest prilej, Doamnei Otilia Manta, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) i-a fost decernat Premiul "Business Press Agricol 2011" pentru implicarea în proiectele de atragere a fondurilor europene. Evenimentul a avut loc în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti şi a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. La manifestare au participat personalităţi din domeniul agricol, industriei agro-alimentare, administraţiilor locale, ministerelor, autorităţilor şi asociaţiilor de resort.


Mai mult

Dl. Barna Tanczos, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va conduce delegaţia oficială de oameni de afaceri, fermieri şi furnizori de echipamente agricole într-o vizită în Statele Unite ale Americii. Vizita se va desfăşura în perioada 12 - 16 septembrie şi va cuprinde două etape. În prima parte a vizitei, la Washington DC, vor avea loc întâlniri de lucru la nivel înalt la care va fi prezentat stadiul programului strategic agriUStech. La aceste întâlniri vor participa dl. Dl. Barna Tanczos, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dna. Otilia Manta, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), reprezentanţi ai US Exim Bank şi ai Exim Bank România. Totodată vor mai avea loc întâlniri de lucru la Banca Mondială şi la Overseas Private Investment Corporation (OPIC) .


Mai mult

Joi, 8 septembrie 2011, la sediul Centrului Regional de coordonare a serviciilor de dezvoltare a resurselor umane în mediul rural - Regiunea Nord Est (Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ) a avut loc examenul de absolvire a cursului de calificare pentru şomeri în meseria de administrator pensiune turistica. Cursul, desfăşurat în perioada 04.04.2011 - 26.08.2011, face parte din programul de formare profesională derulat în cadrul proiectului “Resursa umană, investiţie valoroasă în turismul rural românesc!" (ID 36694) Investeşte în oameni!, implementat de SC RGIC CONSULTANŢĂ SRL, în calitate de beneficiar. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, şi se va derula până în 2012.


Mai mult

European Busines Awards 2011 a anunţat că Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a fost nominalizat să reprezinte România la European Business Awards 2011 - competiţie de prestigiu la care sunt premiate cele mai performate companii europene. Programul European Business Awards, sponsorizat de banca HSBC, recunoaşte şi recompensează excelenţa, bunele practici şi inovaţia companiilor din întreaga Uniune Europeană. Aflat la cea de-a cincea ediţie, programul a identificat într-o primă fază de evaluare câteva dintre cele mai de succes companii din Europa, selectate pe baza abilităţii lor dovedite de a urma principii esenţiale precum inovaţia, excelenţa în afaceri, responsabilitatea socială şi sustenabilitatea.


Mai mult

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale împreună cu Uniunea Europeană vin în sprijinul proprietarilor de ferme de semi-subzistenţă pentru a-i ajuta să se dezvolte. Din acest an, deţinătorii de astfel de ferme nu vor mai plăti realizarea cererii de finanţare pentru accesarea Măsurii 141 deoarece întocmirea ei este gratuită. Acest lucru este posibil în urma unei licitaţii organizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru servicii de consultanţă în ce priveşte formularea cererilor de finanţare pe Măsura 141, licitaţie câştigată de consorţiul condus de RGIC CONSULTANŢĂ.


Mai mult

Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri organizează vineri, 12 august 2011, ora 10.00, în Amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române, conferinţa naţională de prezentare a rezultatelor intermediare ale proiectului strategic „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România" (ID 54620), cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul a debutat în februarie 2010 şi se va desfăşura până în 2013, aflându-se la jumătatea perioadei de implementare


Mai mult

Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a organizat miercuri, 1 iunie 2011 la Hotel Novotel, între orele 9.00-14.00 un seminar de Agri-Business şi finanţare cu participarea unei delegaţii americane formate din specialişti din domeniul agricol şi financiar.


Mai mult

Consorţiul alcătuit din SC RGIC Consultanţă SRL, ROMAIR Consulting SRL, SC RomActiv Business Consulting SRL, Blocul Naţional Sindical şi Asociaţia Comunelor din România (A.Co.R.) a fost desemnat câştigător al procedurii de achiziţie pentru atribuirea contractului de Servicii de consiliere şi consultanţă acordate fermierilor care deţin ferme agricole de semi-subzistenţă în vederea întocmirii planurilor de afaceri şi a dosarului de aplicaţie pentru accesarea Măsurii 141 - „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă".


Mai mult

Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti, Institutul Israelian pentru Export şi Cooperare Internaţională din Tel Aviv şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) organizează în perioada 30 martie – 4 aprilie 2011 un tur profesional în mai multe regiuni din Israel, pentru prezentarea agrotehnologiilor israeliene în domeniul serelor. La acest tur participă o delegaţie compusă din 16 oameni de afaceri şi fermieri din România care vor avea ocazia să viziteze mai multe sere din Israel şi companii care asigură servicii de proiectare, inginerie şi producţie de sere, precum şi echipamente performante şi tehnologie de ultimă generaţie pentru sisteme de irigaţii şi sere.


Mai mult

Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) a încheiat un parteneriat cu prestigioasa North Dakota State University (NDSU) (prin The College of Agriculture, Food Systems and Natural Resources şi The North Dakota Experiment Station) o premieră pentru piaţa serviciilor de agricultură şi de cercetare. Parteneriatul, semnat de Doamna Otilia Manta, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) şi de Domnul Dr. Dean L. Bresciani, Preşedinte North Dakota State University (NDSU), presupune implementarea în comun a unor programe integrate de agricultură (agribusiness, ştiinţe agricole şi biologice, agrotehnologie), dezvoltarea de programe de formare profesională precum şi acordarea de burse pentru tinerii fermieri români.


Mai mult

Doamnei Otilia Manta, Preşedinte/CEO al Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) i-a fost decernat premiul Legendary Leader 2010 de către Institutul Biografic American din Raleigh, California de Nord.. Premiul a fost acordat pentru meritele în afaceri, pentru munca depusă care “i-a inspirat pe ceilalţi să dobândească succesul prin calităţi remarcabile de leadership bazate pe curaj, creativitate, comunicare şi determinare”.


Mai mult

Serviciul Comercial si Serviciul Agricol Extern al Ambasadei SUA din Bucuresti in parteneriat cu Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) - in calitate de consultant agribusiness al Serviciului Comercial al Ambasadei SUA, organizeaza o delegatie de firme romanesti pentru vizitarea Expozitiei Ag Connect in Atlanta, Georgia, SUA in perioada 6-12 ianuarie 2011. Delegatia numara 35 de persoane - oameni de afaceri din agricultura, fermieri, specialisti in consultanta agricola - care vor participa si la tururi si vizite profesionale pentru prezentarea tehnologiilor si echipamentelor pentru agricultura "Made in USA". Delegatia va fi insotita de un reprezentant al MADR, in calitate de lider oficial guvernamental.


Mai mult

Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA) împreună cu partenerii din cadrul proiectului strategic “Dezvoltare Durabilă a Resurselor Umane pentru Turismul Rural din România!” (ID 54620) organizează o vizită de studiu în Grecia, în perioada 27 martie – 1 aprilie 2011, pentru realizarea unui transfer de experienţă şi bune practici privind organizarea pieţei muncii şi a sectorului de servicii în domeniul turismului rural.


Mai mult

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, domnul Valeriu Tabara, s-a intalnit vineri, 26 noiembrie 2010, cu domnul Keith Kirkham, Atasat Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, principala tema abordata cu aceasta ocazie fiind propunerea Ambasadei SUA de a atrage parteneriate pentru fermele vegetale din Romania, cu sursa de finantare americana. La intalnire au mai participat doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), consultant agribusiness al Ambasadei SUA si domnul Gabriel Popescu, Specialist Comercial la Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti.


Mai mult

SC RGIC Consultanta SRL impreuna cu partenerii din cadrul proiectului strategic "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc!" (ID 36694) organizeaza o vizita de studiu in Grecia, in perioada 22 - 27 noiembrie 2010, pentru realizarea unui transfer de experienta si bune practici privind organizarea pietei muncii si a sectorului servicii in mediul rural. Printre obiectivele acestei actiuni se numara culegerea de informatii la fata locului, prin vizite concrete, cunoasterea unor experiente de succes in domeniul turismului rural, precum si incheierea unui parteneriat cu o organizatie / grup de organizatii similare din Grecia.


Mai mult

Sectia Comerciala a Ambasadei Israel la Bucuresti, Institutul Israelian pentru Export si Cooperare Internationala si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) au organizat in cadrul expozitiei internationale INDAGRA FARM 2010, un forum de afaceri in domeniile agricultura si dezvoltare rurala, in cadrul Programului Shavit Romania. Evenimentul a reunit companii israeliene specilaizate in tehnologii pentru sere si pentru ferme de vaci pentru lapte si fermieri romani beneficiari sau potentiali beneficiari de finantari europene.


Mai mult

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in colaborare cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), a organizat, in data de 5 noiembrie a.c., editia a XVIII-a a Topului National al Firmelor Private din Romania. Printre companiile premiate pentru activitatea desfasurata s-a numarat si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), care a primit Diploma de Excelenta in Afaceri, ocazie cu care doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) a declarat: "Este o onoare deosebita sa participam la astfel de manifestari care ne aduc confirmarea unui efort sustinut. Suntem mandri de aceasta reusita, si totodata, de compania celorlalte firme private de top din Romania. A implementa cu succes proiecte strategice este o provocare pentru noi. Credem ca, in viitorul an, vom dezvolta si mai multe proiecte strategice sectoriale pe domenii de importanta nationala."


Mai mult

Grupul Business Press a organizat de curand conferinta cu tema "Atragerea de fonduri si investitii in domeniul agricol – solutia optima pentru relansarea economiei romanesti". Cu aceasta ocazie a avut loc decernarea premiilor Revistei Business Press Agricol 2010 – premii de excelenta acordate companiilor din domeniul agricol. La aceasta manifestare, un proiect important pentru relansarea, sustinerea si dezvoltarea agriculturii romanesti, au participat si Adrian Radulescu, Secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Cornelia Mihai, director general Autoritatea de Management PNDR, precum si reprezentanti ai directiilor si institutiilor agricole, ai camerelor agricole si asociatiilor profesionale, directori si manageri ai companiilor din domeniul agricol.


Mai mult

Sectia Comerciala a Ambasadei Israel la Bucuresti, Institutul Israelian pentru Export si Cooperare Internationala si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), organizeaza, in data de 11 noiembrie 2010, in cadrul Indagra 2010, Forumul de Afaceri Israeliano-Roman in domeniile agricultura si dezvoltare rurala, eveniment derulat in cadrul Programului Shavit Romania.


Mai mult

Seminarul european cu tema "Agricultura de semi-subzistenta in Uniunea Europeana: situatia actuala si perspective", ce se desfasoara in perioada 13 - 15 octombrie la Sibiu, atrage atentia autoritatilor si actorilor implicati in procesul de implementare a programelor de dezvoltare rurala pentru cele aproximativ 1.200.000 ferme de semi-subzistenta existente la momentul actual in Romania. Subiectele abordate ofera un sprijin pentru cresterea competitivitatii acestor exploatatii agricole, facilitand si identificarea de solutii la problemele legate de tranzitie si de criza financiara mondiala. Bineinteles, se are in vedere si faptul ca, in calitate de membru in familia europeana, sectorul agricol si economia rurala romaneasca sunt expuse presiunii concurentiale a pietei unice.


Mai mult

Comisia Europeana organizeaza in Romania, in luna octombrie, reuniuni la nivel inalt pe tema contributiei fondurilor europene la integrarea Romilor. Astfel, evenimentul la nivel national organizat in 12 si 13 octombrie 2010 la Bucuresti, este urmat de doua evenimente regionale la Cluj in data de 14 octombrie si respectiv la Iasi in data de 20 octombrie. Aceste evenimente au ca scop cresterea gradului de constientizare cu privire la oportunitatile oferite de fondurile europene, promovarea utilizarii lor si imbunatatirea impactului proiectelor sustinute de acestea. Ele sunt, de asemenea, parte a procesului catre o implicare mai mare a Romilor in implementarea programelor operationale finantate prin fondurile UE.


Mai mult

SC RGIC Consultanta SRL impreuna cu partenerii sai in cadrul proiectului "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc!", ID 36694, organizeaza in luna august o campanie de informare si constientizare a grupului tinta asupra posibilitatilor de formare si ocupare in perspectiva dezvoltarii durabile a turismului rural si selectarea zonelor de actiune cu potential de dezvoltare in turism rural. Campania face parte din activitatea A14 si se va desfasura sub forma a cinci caravane regionale.


Mai mult

S.C. RGIC Consultanta S.R.L. a organizat in data de 30 iulie 2010, la Biblioteca Academiei Romane, Amfiteatrul Ion Heliade Radulescu, conferinta nationala cu tema: "Importanta componentei de mediu in dezvoltarea durabila a turismului rural". Conferinta face parte din seria de activitati derulate in cadrul proiectului "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc!" (POSDRU/68/5.2/S/36694), cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, al carui obiectiv general vizeaza dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale, in vederea accesului si dezvoltarii sustenabile in ocupare, in activitati non agricole, pe o piata a muncii flexibila si inclusiva.


Mai mult

European Busines Awards 2010 a anuntat ca Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) a fost nominalizat sa reprezinte Romania la European Business Awards 2010 - competitie de prestigiu la care sunt premiate cele mai performate companii europene. Programul European Business Awards, sponsorizat de banca HSBC, recunoaste si recompenseaza excelenta, bunele practici si inovatia companiilor din intreaga Uniune Europeana. Aflat la cea de-a patra editie, programul a identificat intr-o prima faza de evaluare cateva dintre cele mai de succes companii din Europa, selectate pe baza abilitatii lor dovedite de a urma principii esentiale precum inovatia, excelenta in afaceri, responsabilitatea sociala si sustenabilitatea.


Mai mult

S.C. RGIC Consultanta S.R.L. organizeaza in data de 30 iulie 2010, la Biblioteca Academiei Romane, Calea Victoriei 125, Sector 1, Bucuresti, sala Amfiteatrul Ion Heliade Radulescu, incepand cu orele 09:30, conferinta nationala cu tema: "Importanta componentei de mediu in dezvoltarea durabila a turismului rural". Conferinta face parte din seria de activitati derulate in cadrul proiectului "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc!" (POSDRU/68/5.2/S/36694), cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, al carui obiectiv general vizeaza dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale, in vederea accesului si dezvoltarii sustenabile in ocupare, in activitati non agricole, pe o piata a muncii flexibila si inclusiva.


Mai mult

A.N.T.R.E.C. Brasov – partener in cadrul proiectului "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc!", ID 36694, implementat de SC RGIC Consultanta SRL organizeaza, in perioada 21 - 23 mai 2010, o serie de caravane de promovare a culturii antreprenoriale si constientizare privind necesitatea cresterii competentelor si abilitatilor angajatilor in mediul rural in perspectiva dezvoltarii durabile a turismului rural.


Mai mult

Miercuri 5 mai, 2010, doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) si Consultant in Romania pe probleme de agricultura si dezvoltare rurala al Institutului Israelian de Export si Cooperare Internationala de la Tel Aviv, impreuna cu doamna Yifat Inbar, atasat Economic si Comercial al Ambasadei Israel la Bucuresti, s-au intalnit cu fermieri proprietari de ferme de vaci pentru lapte din judetul Giurgiu, pentru prezentarea unor proiecte strategice pentru acest sector agricol. Intalnirea a avut loc la sediul Consiliului Judetean Giurgiu, in prezenta Pre?edintelui Consiliului Jude?ean, dl. Dumitru Beianu, a Vicepresedintului CJ, domnul Tudorel Tone, a domnului Gheorghe Gradistean, Director al Asociatiei Generale a Crescatorilor de Taurine din Romania si a reprezentantului local al acestei asociatii.


Mai mult

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), Ambasada Statelor Unite la Bucuresti si Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Masini Agricole din Romania (APIMAR), cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) au organizat, in data de de 27 aprilie 2010, Forumul de Afaceri Romania - SUA: "Solutii si perspective pentru agricultura si dezvoltare rurala". Alaturi de prof. univ.dr.ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in prezidiu s-au mai aflat doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), Keith Kirkham, atasat comercial in cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si Mihai Ivascu, director de marketing la APIMAR. In cadrul evenimentului, gazduit de sala Dacia din incinta CCIR, au fost prezentate modalitati concrete de accesare a fondurilor Uniunii Europene si U.S. Export Import Bank disponibile pentru agricultura si dezvoltare rurala. Organizatorii si-au propus astfel sa vina in sprijinul specialistilor din agricultura cu solutii practice pentru atragerea finantarilor precum si cu raspunsuri prompte la intrebarile adresate invitatilor.


Mai mult

Doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), a avut o intalnire cu domnul Jean Louis Pascal, distribuitor exclusiv in Europa al renumitei firme americane Merrill, si cu domnul Gabriel Popescu, Specialist Comercial la Serviciul Comercial la Ambasadei SUA in Romania.


Mai mult

Sectia Comerciala a Ambasadei Israel la Bucuresti, Institutul Israelian pentru Export si Cooperare Internationala si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) organizeaza, in perioada 21 - 22 aprilie 2010, la RIN Grand Hotel Bucuresti, Forumul de afaceri Israeliano - Roman in domeniile agricultura si dezvoltare rurala, eveniment derulat in cadrul Programului Shavit Romania. La forum participa 12 firme din Israel, specializate in tehnologie si echipamente pentru sere si ferme de vaci pentru lapte precum si un numar de 120 fermieri si proprietari de sere si ferme de vaci pentru lapte din Romania. Agenda evenimentului cuprinde, in data de 21 aprilie, tururi profesionale la cateva ferme de vaci pentru lapte si sere din judetele Prahova, Giurgiu si Ilfov.


Mai mult

SC RGIC Consultanta SRL impreuna cu partenerii din cadrul proiectului strategic "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc" (ID 36694) au organizat o vizita de studiu in Grecia, in perioada 15 martie 19 martie 2010, pentru realizarea unui transfer de experienta si bune practici in domeniul dezvoltarii durabile a resurselor umane din turismul rural. In urma acestei vizite au fost atinse obiective, precum: culegerea de informatii la fata locului, prin vizite concrete, cunoasterea unor experiente de succes in domeniul turismului rural si incheierea de parteneriate cu organizatii / grupuri de organizatii similare din Grecia.


Mai mult

SC RGIC Consultanta SRL impreuna cu partenerii din cadrul proiectului strategic "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc" (ID 36694) organizeaza o vizita de studiu in Grecia, in perioada 15 martie 19 martie 2010, pentru realizarea unui transfer de experienta si bune practici in domeniul dezvoltarii durabile a resurselor umane din turismul rural. Printre obiectivele acestei actiuni se numara culegerea de informatii la fata locului, prin vizite concrete, cunoasterea unor experiente de succes in domeniul turismului rural, precum si incheierea unui parteneriat cu o organizatie / grup de organizatii similare din Grecia.


Mai mult

SC RGIC Consultanta SRL lanseaza website-ul proiectului strategic "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc" (ID 36694), cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Site-ul poate fi accesat la adresa www.fse-turism-rural.rgic.ro, cei interesati putand astfel afla informatii despre proiectul "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc" (ID 36694) si obiectivele sale, despre partenerii nationali si transnationali implicati in derularea proiectului, parteneriatele strategice dezvoltate precum si despre activitatile si evenimentele desfasurate in cadrul acestuia.


Mai mult

Asociatia de Dezvoltare in Afaceri (ADA) lanseaza noul website al asociatiei, acesta putand fi vizitat la adresa www.asociatia-ada.ro. Site-ul ADA va asigura o mai buna comunicare si informare intre membrii asociatiei, precum si o mai buna promovare a imaginii ADA. Cei interesati vor putea gasi la adresa www.asociatia-ada.ro informatii despre statutul Asociatiei de Dezvoltare in Afaceri, activitatile pe care le desfasoara, parteneriatele strategice in care este implicata, membrii sai.


Mai mult

Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta IFN (RGIC) SA activeaza pe piata financiara nebancara incepand cu anul 2007, oferind clientilor sai garantii si finantari tip leasing financiar. Una din trasaturile de baza ale politicii companiei este comunicarea cu clientii si partenerii sai plecand de la convingerea ca o relatie de colaborare la standarde profesioniste trebuie sa aiba la baza o comunicare permanenta si sustinuta.


Mai mult

SC RGIC Consultanta SRL impreuna cu partenerii din cadrul proiectului strategic "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc" (ID 36694) au organizat, in perioada 4 - 5 februarie 2010, la Complexul Craiasa Muntilor din Moeciu de Sus, workshop-ul pentru transfer de experienta cu tema: "Dezvoltarea durabila a resurselor umane din turismul rural".


Mai mult

Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internationala, impreuna cu Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) si Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucuresti au organizat, in perioada 11-17 ianuarie 2010, vizitarea Expozitiei Internationale AgroMashov, ce s-a desfasurat la Tel Aviv, Israel.


Mai mult

SC RGIC Consultanta SRL organizeaza, in data de 26 noiembrie 2009, la Palatul Parlamentului, sala "Nicolae Balcescu" ora 10.00, conferinta de lansare a proiectului strategic "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc". Proiectul, cofinantat din Fondul Social European — cel mai vechi Fond Structural al Uniunii Europene — are ca scop investitiile in resursele umane, cea mai importanta resursa din cadrul unei economii bazata pe cunoastere, in special a resurselor umane din zonele rurale, in vederea accesului si dezvoltarii sustenabile in ocupare pe o piata a muncii flexibila si inclusiva. Grupul tinta al proiectului cuprinde 2030 persoane apartinand mai multor categorii sociale din mediul rural. Categoriile de grup tinta vizate de proiect sunt: angajati, manageri, persoane aflate in cautarea unui loc de munca, persoane inactive, persoane ocupate in agricultura de subzistenta, someri. Sprijinirea acestor persoane se va concretiza in implementarea mai multor activitati, grupate in trei componente.


Mai mult

Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) IFN a primit Diploma de Excelenta in afaceri din partea Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii cu ocazia alcatuirii topului national al firmelor private 2008.


Mai mult

Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internationala, impreuna cu Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) si Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucuresti organizeaza, in perioada 16 - 20 noiembrie 2009, vizitarea Expozitiei Internationale WATEC "Water Technologies & Environmental Control", ce se va desfasura la Tel Aviv, Israel, in perioada 17 - 19 noiembrie, 2009. Editia de anul acesta va fi dedicata prezentarii celor mai avansate tehnologii in domeniul apei si mediului inconjurator, tehnologiilor inovatoare pentru gestionarea resurselor de apa si controlul pierderilor acesteia.


Mai mult

La editia din acest an a Targului IndAgra Farm a avut loc semnarea unui protocol de colaborare intre RGIC Consultanta si Mashov Group, companie israeliana specializata in organizarea de targuri si expozitii cu profil agricol. In urma semnarii acestui protocol, RGIC Consultanta va promova pe piata din Romania Expozitia AgroMashov, editia a 20-a, ce se va desfasura la Tel Aviv in perioada 13 – 14 ianuarie 2010.


Mai mult

Unul dintre cele mai importante evenimente desfasurate in cadrul Expozitiei IndAgra Farm 2009 a fost Forumul de afaceri israeliano – roman in domeniul tehnologiilor agricole, manifestare organizata de Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) impreuna cu Departamentul Economic si Comercial al Ambasadei Israel in Romania. Desfasurat in prezenta Excelentei Sale, Domnul David Oren - Ambasadorul Israel la Bucuresti, si a domnilor Yitzhack Kiriati - Directorul Departamentului Agrotehnologii, Apa si Mediu din cadrul Institutului Israelian pentru Export & Cooperare Internationala din Tel Aviv, Stefan Mantea - Director General A.N.C.A, Ciprian Alic - Director General Adjunct APDRP, Septimiu Stoica - Presedintele Bursei Romane de Marfuri, forumul de afaceri israeliano – roman a atras peste 120 de invitati, fermieri, oameni de afaceri din sectorul agricol, reprezentanti ai asociatiilor profesionale si ai patronatelor din agricultura, precum si ai companiilor israeliene inscrise in Programul Shavit si reprezentanti ai mass media.


Mai mult

Comitetul National Roman "Grupul de reflectie ESEN" a organizat in cursul anului 2009 cateva dezbateri preliminare pentru initierea unui proiect deschis, de mare amplitudine: "Enciclopedia economica a Romaniei. Epoca moderna si contemporana". Incepand cu luna iunie a.c. dezbaterile au continuat pe o linie "duala" - pe de-o parte discutarea unor capitole si dimensiuni definitorii ale proiectului, iar pe de alta parte, aprofundarea conturarii conceptiei, tematicii si structurii enciclopediei in ansamblul ei.


Mai mult

Asociatia de Dezvoltare in Afaceri (ADA), reprezentata de doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), a semnat un acord de colaborare cu Asociatia Expertilor Uniunii Europene, cu sediul la Bruxelles. Din partea asociatiei acordul a fost semnat de domnul Enzo Reali, Presedinte al Asociatiei Expertilor Uniunii Europene. In aprecierea doamnei Otilia Manta "Acest parteneriat reprezinta pentru ADA o excelenta oportunitate in ce priveste colaborarea, fara granite, cu expertii din tarile membre ale Uniunii Europene. De asemenea, pentru noi, inseamna recunoasterea calitatii de experti europeni si, bineinteles, recunoasterea expertizei pe care o avem in domeniul serviciilor de consultanta".


Mai mult

Grupul Roman pentru Investitii si Consultanata (RGIC), prin doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO, Departamentul Economic al Ambasadei Israel la Bucuresti, prin doamna Yifat Inbar, Atasat Comercial si Economic si Institutul Israelian pentru Export si Cooperare Internationala au organizat miercuri, 24 iunie 2009, un eveniment de prezentare a tehnologiilor israeliene in domeniul serelor si irigatiilor. La manifestare, gazduita de domnul Petrica Soare, Director General al SC Agromec Stefanesti, au participat 70 de fermieri si oameni de afaceri romani interesati de investitii in agricultura, reprezentanti ai celor mai importante companii israeliene cu activitate in productia si comercializarea de echipamente pentru sere si irigatii, cu activitate si proiecte derulate in intreaga lume - NaanDan Jain Irrigation, Azrom Greenhouses, Top Greenhouses Ltd., Rizk Alla Brothers Ltd, Netafim si BF Agritech.


Mai mult

Doamna Otilia Manta, administrator RGIC Consultanta SRL si reprezentant in Romania al Institutului Israelian pentru Export si Cooperare Internationala, a participant vineri, 5 iunie 2009, la un eveniment de prezentare a tehnologiilor israeliene din domeniul serelor si instalatiilor de irigat. Prezentarea, gazduita de SC Agromec Stefanesti, s-a adresat in principal legumicultorilor ilfoveni, cei care sunt direct interesati in a beneficia de avantajele si calitatea oferite de tehnologia israeliana, recunoscuta a fi una din cele mai performate din lume in domeniul serelor.


Mai mult

Doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) IFN a fost invitata sa faca parte din Colegiul de Excelenta in Afaceri (CEA) din cadrul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). Rezultatele obtinute de Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) IFN in activitatea pe care o desfasoara au determinat Consiliul Permanent al CNIPMMR sa propuna ca doamna Otilia Manta sa faca parte din Colegiul de Excelenta in Afaceri.


Mai mult

Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internationala impreuna cu Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) si Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucuresti au organizat, pentru delegatia din Romania, vizitarea Expozitiei Internationale Agritech de la Tel Aviv, in perioada 4 - 9 mai 2009. Delegatia romana a numarat 70 de persoane, 50 inscrise prin programul bilateral romano – israelian si alte 20 inscrise direct la organizatorii expozitiei.


Mai mult

Biroul Economic si Comercial al Ambasadei Israel la Bucuresti si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) au prezentat joi, 2 aprilie 2009, in cadrul unui eveniment gazduit de Bursa Romana de Marfuri, expozitia internationala Agritech ce urmeaza sa se desfasoare in perioada 5 - 7 mai la Tel Aviv, Israel. Despre Agritech dar si despre excelentele relatii comerciale dintre Romania si Israel au vorbit Excelenta sa, domnul Oren David, ambasadorul Israel la Bucuresti, doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) IFN, doamna Yifat Inbar, Atasat Economic si Comercial al Ambasadei Israel si domnul dr. Septimiu Stoica, Presedinte Bursa, Bursa Romana de Marfuri. Printre cei 100 de participanti la eveniment s-au aflat reprezentanti ai autoritatilor romane, parlamentari, oameni de afaceri romani si israelieni, profesori universitari, fermieri si reprezentanti ai asociatiilor patronale si profesionale din agricultura si ai mass media.


Mai mult

Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) a lansat blogul "Consultantul Virtual RGIC", un instrument util celor interesati sa afle date si informatii la zi despre fondurile structurale. Pe acest blog, disponibil pe pagina www.rgic.ro, Alina Mitu, consultant fonduri structurale in cadrul echipei de consultanti ai Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), raspunde intrebarilor referitoare la accesarea fondurilor UE (beneficiari eligibili, valoarea proiectelor, activitati finantate, nivelul finantarilor nerambursabile, calendarul sesiunilor de depuneri proiecte).


Mai mult

Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internationala si Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucuresti impreuna cu Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) organizeaza, pentru o delegatie din Romania, vizitarea Expozitiei Internationale Agritech de la Tel Aviv, in perioada 4 - 9 mai 2009. Din delegatia romana, care numara pana in prezent 60 de persoane (lista de inscriere este deschisa, solicitarile de participare fiind zilnice), fac parte reprezentanti oficiali ai Ministerului Agriculturii, parlamentari, fermieri, profesori universitari, oameni de afaceri interesati sa dezvolte relatii de colaborare cu investitori israelieni.


Mai mult

RGIC IFN, in calitate de actionar al Bursei Romane de Marfuri, continua lungul sir de actiuni organizate in sprijinul functionarii ringului de cereale, initiand o prima intalnire a specialistilor din agricultura si mediul bancar. La aceasta reuniune a fost subliniata importanta certificatelor de depozit si, totodata, necesitatea crearii mecanismelor prin care acestea sa devina instrumente de lucru in cadrul tranzactiilor bursiere, utile pentru obtinerea suportului financiar de catre fermieri.


Mai mult

In strategia sa de dezvoltare, RGIC Consultanta pune un accent deosebit pe valoarea umana si profesionala a echipei sale. Un rol important in mentinerea la standarde inalte de performanta ale angajatilor il are programul de perfectionare profesionala. Astfel, calendarul trainingurilor pentru anul 2009 a inceput cu modulul de Comunicare organizationala.


Mai mult

Revista Agro Terra, publicatie editata de Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), continua seria de activitati desfasurate in cadrul programului "Salvati bibliotecile rurale", program lansat in anul 2005 de Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO impreuna cu Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) S.A., avand drept scop imbunatatirea sistemului educational din mediul rural.


Mai mult

RGIC Consultanta SRL, membra a Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), anunta ca la finele anului 2008, proiectele depuse pentru accesare de finantari prin intermediul fondurilor structurale, se ridica la suma de 55 milioane Euro.


Mai mult

Strategie, viziune, consecventa, pasiune, munca in echipa sunt doar cateva dintre ingredientele succesului in afaceri care au condus Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta IFN (RGIC) SA la un meritat loc opt, in domeniul sau de activitate, in Top-ul Firmelor din Municipiul Bucuresti. Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a organizat pe data de 5 noiembrie anul acesta, pentru a XV-a oara, Top-ul Firmelor din Municipiul Bucuresti, manifestare devenita traditionala pentru comunitatea de afaceri din Capitala.


Mai mult

Vineri, 9 noiembrie 2008, la standul Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) IFN din cadrul expozitiei internationale Indagra, a avut loc o intalnire cu reprezentanti ai mass media la care au participat Doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) IFN si Doamna Yifat Inbar, Atasat Comercial al Ambasadei Israel la Bucuresti. Cu acest prilej au fost subliniate excelentele relatii comerciale bilaterale dintre Romania si Israel. In randul acestor relatii, un loc deosebit il ocupa cele din domeniul agriculturii, un sector atractiv pentru investitorii israelieni.


Mai mult

La editia cu numarul XVI a Topului national al firmelor private "TOP 2007", organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mjlocii din Romania (CNIPMR), Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) IFN s-a situat pe locul 22 in domeniul sau de activitate, din 616.637 societati comerciale care au depus bilantul contabil pentru anul 2007.


Mai mult

RGIC Consultanta prin PL RGIC Consultanta Bihor, reprezentat de Cristian Dunai si Florin Cercel, a castigat licitatia publica lansata de CLIMM Bihor privind organizarea de conferinte, workshopuri si misiuni economice romano maghiare. Primul eveniment din cadrul acestui program a fost conferinta "Parteneriat regional pentru dezvoltarea afacerilor in euroregiuni. Oportunitati pentru IMM-uri", desfasurata miercuri, 24 septembrie 2008, la Oradea.


Mai mult

In luna iulie 2008 Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) IFN a realizat, prin intermediul revistei lunare Agro Terra, al carei editor este, o ancheta la care au fost invitati sa raspunda factori de decizie din cadrul Directiilor pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Oficiilor Judetente de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si Oficiilor Judetente de Consultanta Agricola.


Mai mult

O agricultura durabila, moderna si competitiva, depinde in proportie covarsitoare de gradul de mecanizare, de calitatea si marimea parcului tehnic agricol. Programele de finantare postaderare reprezinta modalitatea principala de sprijinire a procesului de mecanizare a agriculturii nationale.


Mai mult

In zilele de 14 si 15 mai 2008, la Oradea s-a desfasurat evenimentul "Actiune de cooperare transfrontaliera: Forumul romano-maghiar", manifestare finantata prin programul Phare CBC 2005 Romania – Ungaria cu tema "Cooperarea transfrontaliera a IMM-urilor din Bihor si Szabolcs – Szatmar - Berg (Ungaria) in domeniul panificatiei, transporturilor si constructiilor".


Mai mult

Adunarea Generala a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu – Sisesti" a decernat recent distinctii academice, conferite de Prezidiul ASAS, in semn de pretuire si recunoastere a eforturilor depuse pentru progresul agriculturii unor publicatii si jurnalisti din presa de specialitate.


Mai mult

La incheierea primei sesiuni de depuneri de proiecte FEADR, Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta, prin echipa sa de profesionisti, a intocmit si a obtinut conformitatea unui numar de 40 de proiecte FEADR depuse in judetele Arges, Olt, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzau, Braila, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea si Vrancea.


Mai mult

Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) a semnat recent un contract cu renumita companie americană Owens Corning, specializata in productia de materiale de constructii fabricate din fibre de sticla. Owens Corning a luat fiinta in 1938 si de atunci a cunoscut un proces permanent de dezvoltare devenind lider de piata, inovator al tehnologiei fabricarii fibrei de sticla.


Mai mult

Miercuri, 6 martie 2008, la Bursa Romana de Marfuri a avut loc o interesanta dezbatere pe tema "Ringul produselor agricole la BRM". La intalnire au participat specialisti din cadrul BRM, reprezentanti ai patronatelor din domeniu, ai producatorilor agricoli si personalitati din mediul universitar de specialitate. Doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) IFN si Presedintele Comisiei pentru domeniul agricol, ca membru al Consiliului de Administratie al BRM, aprecia aceasta intalnire ca fiind o premiera avand in vedere reuniunea atator factori direct interesati in acest domeniu de actiune al bursei.


Mai mult

Seria de intalniri intre reprezentanti ai comunitatii de afaceri turce din Romania si reprezentanti ai unor institutii si oameni de afaceri din Romania, inceputa pe 3 martie odata cu vizita presedintelui Turciei la Bucuresti, a continuat pe 7 martie 2008 cu Forumul de afaceri Economic Romano – Turc, desfasurat la sediul Bursei Romane de Marfuri si organizat de Bursa Romana de Marfuri (BRM), Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) si Camera de Comert si Industrie Romania Turcia (CCIRT).


Mai mult

Odata cu sfarsitul anului 2007, Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) anunta incheierea procesului construirii si lansarii in activitate a retelei nationale de puncte de lucru, realizand astfel unul dintre cele mai ambitioase si, in acelasi timp, responsabile proiecte cuprinse in strategia de dezvoltare a companiei. Reteaua natională RGIC Consultanta este formata din 42 de puncte de lucru ce ofera un sprijin substantial in procesul de accesare si absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune. Prin punerea in functiune a acestei retele, RGIC Consultanta ramane consecvent politicii sale de sustinere a initiativelor, publice si private, in vederea accesarii fondurilor Uniunii Europene.


Mai mult

Actiune sustinuta de specialisti de la Bursa Romana de Marfuri si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) Bucuresti Marti, 25 martie 2008 - de Buna Vestire - de la ora 12 FIX, in salonul Boema de la Grand Hotel Ceahlau din Piatra Neamt, se vor intalni consultantii de specialitate, cu reprezentantii consiliilor locale, autoritati contractante, firme de proiectare si constructii, comercianti de materii prime si materiale, utilaje si tehnologii destinate lucrarilor publice. La evenimentul organizat de BRM Terminal Piatra Neamt si RGIC Consultanta Punct de Lucru Piatra Neamt, vor fi prezenti Agentia Pentru Dezvoltare Regionala NORD-EST, FONDUL ROMAN DE GARANTARE A CREDITELOR PENTRU IMM-URI si Banca Comerciala Romana.


Mai mult

Joi, 21 februarie 2008, la sediul Camerei de Comert si Industrie din Cluj-Napoca a avut loc prezentarea ofertei de consultanta a RGIC Consultanta, oferta ce vine in sprijinul celor interesati de accesarea fondurilor europene postaderare. Initiativa a RGIC Consultanta, alaturi de Bursa Romana de Marfuri si Grup Romet Buzau, evenimentul de la Cluj a fost organizat de domnul Radu Chintoanu, presedinte al Punctului de Lucru RGIC Consultanta Cluj si presedinte al BRM Terminal Cluj.


Mai mult

Profesionistilor in Relatii Publice si a ProActive Business Communication, pe 27 noiembrie 2007, la Hotelul Hilton Athenee Palace, a avut loc Conferinta "COMUNICARE-BANI-DEZVOLTARE", eveniment la care au participat peste 100 de reprezentanti ai IMM-urilor din Romania si ai institutiilor financiar-bancare ce dezvolta instrumente specifice accesarii fondurilor structurale europene, autoritati si firme de consultanta ce au incercat sa identifice noi oportunitati de dezvoltare a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii si de eficientizare a comunicarii intre banci si IMM-uri.


Mai mult

Pe baza experientei acumulate in elaborarea, implementarea si supervizarea proiectelor finantate prin accesarea fondurilor de preaderare, RGIC Consultanta, prin Doamna Otilia Manta, Presedinte/ CEO a intocmit un clasament al celor mai profitabile sectoare in 2007, conform criteriilor indicatorilor economici si financiari raportati la valoarea totala eligibila per proiect:


Mai mult

Intre 7 si 11 noiembrie 2007, specialistii din agricultura si cei din domeniul industriei alimentare au participat la cea mai importanta expozitie de profil din Romania. Organizata de ROMEXPO, a XII-a editie a Expozitiei internationale de echipamente si produse din domeniul agriculturii, zootehniei si industriei alimentare INDAGRA a reunit 860 de firme, dintre care 431 romanesti. Si la aceasta editie a expozitiei internationale IndAgra, Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) a fost prezent cu un stand propriu la care a fost prezentata revista AgroTerra, publicatie lunara de agricultura si mediu editata de RGIC, precum si oferta de consultanta a RGIC Consultanta.


Mai mult

La sfarsitul lunii octombrie, Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) a organizat o noua intalnire cu reprezentantii punctelor sale de lucru din teritoriu. La eveniment, desfasurat la Hotel Ibis Accor din Bucuresti, au participat directorii si administratorii punctelor de lucru RGIC din judetele Prahova, Giurgiu, Timis, Caras - Severin, Alba, Arad, Cluj, Harghita, Vrancea, Vaslui, Maramures, Ialomita si Mehedinti.


Mai mult

Consecvent politicii sale de transparenta si de sustinere a initiativelor ce vin in sprijinul fermierilor romani, Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) S.A. anunta ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a lansat, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala


Mai mult

Consecventa politicii sale de sustinere a fermierilor romani, prin publicarea de informatii, comentarii si sinteze la zi din agricultura nationala si europeana, Revista AgroTerra, editata de Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta RGIC S.A., ofera celor interesati de sectorul agricol un nou si util instrument. Este vorba de Suplimentul "Finantare prin FEADR" consacrat in exclusivitate Programului Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR).


Mai mult

Sambata, 21 iulie 2007, la Chisineu Cris (Arad), s-a desfasurat manifestarea "In Camp 2007" - Cercetare, Tehnologie si Inovatie - Utilaje si tehnici inovative pentru prelucrarea terenului si pentru semanat, un eveniment conceput si realizat de grupul Maschio S.p.A. si Gaspardo Semanatori S.p.A. la care sunt prezentate cele mai performante masini si utilaje Maschio/Gaspardo dedicate sectorului agricol. Pentru acest eveniment, la Editura AGROTERRA, apartinand Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta, RGIC S.A. a fost editata brosura "GRAUL SI ORZUL SUNT RENTABILE NUMAI PRIN PRACTICAREA SISTEMULUI NO-TILLAGE FOLOSIND SEMANATOAREA GIGANTE 600 A FIRMEI MASCHIO GASPARDO", sub semnatura


Mai mult

Vineri, 25 mai 2007, la sediul Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta IFN (RGIC) S.A a avut loc lansarea Ghidului Subventiilor directe 2007. Ghidul se adreseaza fermierilor din Romania, fiind un instrument de neinlocuit pentru cei care doresc sa acceseze platile directe acordate atat de organismele europene, cat si de Guvernul Romaniei. Ghidul Subventiilor directe 2007 este disponibil in format electronic la adresa www.rgic.ro sau in varianta tiparita, de la sediul Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta IFN (RGIC) S.A din strada Comana nr.19B, sector 1, Bucuresti.


Mai mult

Marti, 22 mai 2007, la Bursa Romana de Marfuri a avut loc Adunarea Generala a Actionarilor. Cu acest prilej Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta IFN (RGIC) S.A a primit din partea Bursei Romane de Marfuri, in calitatea sa de membru actionar al BRM, certificatul pentru tranzactionarea pe piata la disponibil si pe piata creantelor.


Mai mult

Incepand cu data de 11 mai 2007, Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta IFN (RGIC) S.A. figureaza in Registrul General de Institutii Financiare Nebancare al Bancii Nationale a Romaniei. RGIC IFN S.A. desfasoara urmatoarele activitati de creditare: credite consum, credite ipotecare/imobiliare, microcreditare, finantare tranzactii comerciale, factoring, scontare, forfetare, leasing financiar, emitere garantii.


Mai mult

Miercuri, 11 aprilie 2007, a fost semnat acordul de colaborare dintre BCR si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta IFN (RGIC) S.A. prin care acesta este autorizat in oferirea de asistenta solicitantilor de finantari din fonduri comunitare. Beneficiaza de asistenta companii private romanesti, institutii din administratia publica, la nivel local si national, in vederea accesarii Fondurilor Structurale si de Coeziune precum si a noilor produse bancare dezvoltate de BCR cu scopul accesarii fondurilor comunitare.


Mai mult

In luna aprilie, la implinirea a patru ani de la lansarea pe piata a revistei AgroTerra, un numar de 1.400 de exemplare ale publicatiei au fost donate mai multor biblioteci din mediul rural. Actiunea face parte din programul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO


Mai mult

In perioada 23 – 26 februarie 2007, delegatia romana din care fac parte reprezentanti ai unor companii cu activitate in sectorul agricol, ca Romsad SRL, Avicola Bucuresti SA, Grup Romet SA, Koplax SRL, PRESMAR SRL, AGRIS PB International SRL, Asociatii Agricole din judetele Mehedinti si Teleorman


Mai mult

Pe data de 8 februarie 2007, la sediul Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta IFN (RGIC) S.A., din str. Comana 19B, sect. 1 - Bucuresti, a avut loc Conferinta de presa avand ca tema lansarea fiselor preliminare ale fondurilor europene pentru perioada 2007–2013.


Mai mult

1 februarie 2007 Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta IFN (RGIC) S.A. a participa la Intalnirea organizata la Buzau, ocazie cu care au fost prezentate informatii legate de fondurile structurale destinate agriculturii si dezvoltarii rurale, precum si oferta de valoare a revistei AgroTerra. La acest eveniment au participat un numar de 150 de firme din domeniul agricol din 8 judete.


Mai mult